08 February 2009

KEDAI RC TERBARU DI KUALA KANGSAR

Hari ni akak berjalan2 melawat kawan-kawan kat sekitar Kuala Kangsar... pastu akak dapat tahu kawan akak nih dah jadi tokey...bukan tokey ayam uols.. tapi tokey RC car... kalau sesiapa yang tak tahu lagi.. RC nih kiranya macam toys jugak tapi toys untuk orang besar jee... dah harga dia ada yang sampai mencecah RM2,000. tu tak termasuk acessories yang lain... RC (remote control) Car nih ada yang pakai minyak...tapi ada yang pakai bateri jer..tapi dua-dua ada pro and cont dia...

Addy dulu berkecimpung dalam bidang nih...abih laa duit dia laburkan kat kete kecik dia tuhh. sudahnya keter yang nak bawak dia gi kerja tak berjaga..pernah jugak dulu akak letak kete kecik dia bawah tudung saji pastu letak atas meja makan... dah 24 jam asyik nak mengadap kete tu jer....

Pandangan dari belakang: Dari segi saiz badan uols dah boleh agak saper tokey RC nih kan....kenapa saiz badan ko tak kecut2 yek...

Pandangan dari arah sisi: Sah2 anak haji Hamid yang berniaga nih.. dia nih dah ada keje tetap tapi as a sampingan buat kedai RC dan spare parts..sah2 duit untung tu ko sebat gak beli kete kecik tuk ko....Kalau kat company akak dah lama kena surat tunjuk sebab mempunyai perniagaan sendiri.... tapi betul ker nama kedai uols ABIHPIKIO... macam lain jer bunyinyer...

Antara produk yang dia jual...Xpress..akak tak pernah dengar brand nih..brand baru yek... ada lagi brand yang dia jual cam Serpent, Mugen, Kyosho..zaman2 akak dulu ada Trinity...

Banyak juga spare part dalam kedai dia...boleh tahan la for starter...Dulu keje akak mengecat body shield jer...akak suka kalerkan dia warna pink florecent...cantik tau... pastu blend ngan kaler biru..pergh....


Antara piala yang ditempah dan dibeli sendiri daripada pemenang pertandingan untuk di tunjukkan kepada kengkawan / client bahawa tokey nih terror bawak keter RC..hehehehhe.. LARIKKKKKKK...ampun.. tu lah lain kali belanja akak makan laksa kat Lubuk lak......

Kalau sesiapa nak beli barang dengan harga discount sebut nama akak ...sure dia kesihan dia bagi...kalau dia letak harga lagi tinggi, nasib korang laaa....Tapi Tokey nih memang baik..dia sure bagi harga kengkawan..silap2 dapat free gift lagi....

2 comments:

Anonymous said...

kedai kat area mana??
sy dok kat kedah
nk booking brang bley x
pa2 email kat sy t
nk booking brg kyosho
apon_ala94@yahoo.com

haikal said...

nk tanya alamat kedai rc ni kat mna?????
sya dok kat taiping........
nk cri brang rc......

sila hantar alamat kedai rc ni ke email:haikal7934@yahoo.com