23 February 2009

BOH CENTRE-SUNGEI PALAS CH

Masih lagi kat CH..akak kan dulu nak jadi petani tapi tak larat nak bawak cangkul... akak berangan pergi melawat ladang teh akak kat CH nih..akak lawat ladang BOH kat Sungei Palas kat sini...jalan nak pegi kat tempat tu punyalah bengkang benkok..kalau akak yang drive sure terjun kat ladang teh yang berbukit bukau tu..Nasib baik driver akak cekap... sampai gak ke Ladang Boh nih walaupun drive lebih kurang 3 km dari jalan besar
Kalau pergi CH tak pergi sini memang tak der makna lah..kat sini view dia punya lah cantik..ngan sejuk nyaman pastu hijau jer pemandangan..

Nampak tak pelantar kat hujung belah kanan gambar nih... yes uols kat sini lah akak nak beristirehat sambil minum teh..cuaca agak mendung sikit sebab nak hujan kot...sejuk jer..

Alli lak ala-ala lentuk tidor... punya lah lena..penat tau akak nak tolak stroller naik bukit...

Papa rehat sekejap..perut papa dah buncit ...stamina kurangggg.. Alli masih tidor...

Nak pegi tour dalam kilang...tapi mamat kecik nih still tidor lena...cuaca sejuk..perut dia pun kenyang..apa lagi..kalau akak boleh naik stroller tu akak pun tidor..lain kali nak beli stroller yang boleh naik dua orang laaa...boleh lah Papa tolong tolak akak ngan alli

Sementara Alli tak bangun lagi boleh lah akak minum tea ngan addy dengan tenang.. tapi macam mana ladang teh jual Teh o 3 ringgit satu cawan yek...mushkil akak... kat mamak yang cekik darah baru RM1.1o...Isk..Iskk...Iskk

Dah bangun pun...terkejut jap dia tgk luas mata memandang ladang teh.. tapi dia moody sikit..maybe tempat nih bising ngan cha ya nun aliff... punya lah ramai..memekak jer... nak rasa tenang pun tak leh...

Alli ngan Papa memang tak leh berenggang...Akak suker..akak bebas... berlari2 ala-ala hindustan..cuma akak tak sempat tukar baju banyak2....

Lepas nih akak nak melawat ladang cactus lak...eh cactus pun ada ladang yek.... stay tune...

No comments: