22 February 2009

TIME TUNNEL MUSEUM-CAMERON HIGHLANDS

Selalu pergi CH tak pernah pergi kat area nih.. area nih dekat ngan Kok Starawberry Farm.. Bayaran masuk RM 5 for adult...tak ada apa pun cuma kalau minat tgk barang2 lama dan antik since tahun 50an, 60an dan 70an boleh lah melawat tenpat nih...

Antara botol minuman dan ntah macam2 lagi lahhh..kat dalam nih boleh nak pegang barang2 nak try naik kenderaan yang for display..maksudnye tak ada lah signboard don't touch..so bawak lah camera amik gambar yek..

Salah satu kereta yang di pamerkan..actually kereta nih kereta betul tau..untuk kanak2 siap ada enjin lagi...body dia akak rasa kuat dari kancil or viva kot opssss...marah lak auto girl... alli tgh test drive kereta nih..sukernyer dia sampai tak mo turun..

percubaan untuk dia reverse kereta nih..tapi stil tak gerak...rasanya leh patah drive shaft keter nih kalau dapat kat Alli

antara koleksi dulang dahulu kala...kat sini actually banyak simpan benda2 sehari-harian yang selalu kita guna zaman tok nenek kita dulu...

Motor Vespa nih untuk budak2 gak..ada Land Rover..pastu basikal kanak2 zaman dulu macam basikal tua tu... comel kannn..Alli dah macam orang zaman 50 an dengan baju macam tu...

dia try naik basikal lak... kaki dia bukannyer sampai pun...

Papa and Alli ..ada juga gambar pada masa kemerdekaan 1957

ada tak uols pernah nampak or guna tin2 yang dipemerkan..kalau ada uols memang dah kertu (tua) opssss larik..akak lahir tahun 90an...

Addi and Alli try nak kira bil pakai sempoa...Alli lasak tul lah..sampaiboleh dia nak hentak2 sempoa tu... penat tau akak tengok..dia tak penat ker??? Pas nih akak nak lawat ladang tea lak.. daaaa

2 comments:

yantysamsul said...

Comeinye Alli!!!!.. bile nka dtg kundang lagik...?? smlm achu kate die dah rindu alli..

Norwanie said...

Kak yus, sesuai betul baju alli tu dengan keta merah tu and vespa hijau tu....ekekekekke...cute!