02 February 2009

TRIP TO LANGKAWI

Suspend tul laaaa..Uols tau tak Malaysia Airlines ada buat offer flight ticket serendah RM4.00 ke destinasi pelancongan kat Malaysia nih..so akak yang gatal tangan nih dok laaa booking ke Langkawi..tup-tup dapat RM 4 ke Langkawi balik pun dapat RM4 so total RM8 sorang..fuh murahkan..termasuk tax RM78 pergi dan balik...sapa yang tak nak kan.... so akak booking lah tuk MIL, Addy, and of course si kecik Alli anak akak tu..total kena bayar for 4 person RM294...murah kan..akak tak ader credit card so bayar laa guna maybank 2u... so setelah setle semua akak balik umah mak akak kat Sri Kundang tu.. Akak citer ngan mak akak pasal tambang murah tu so dia nak joint sekali.. my sis bermurah hati nak sponsor mak akak guna credit card dia...mak akak kata nak teman mak mertua akak jalan...hehehhe akak rasa mak mertua akak tu tak perlu pimpin pun..huhuhuh so hari Ahad tu akak booking pakai credit card adik akak and status dia immediately confirm..akak tgk akak punya booking tuk akak , mak mertua akak and Addy still dia tulis reserved... kang mak akak pegi sorang lak ke langkawi tuuu..cam nor yek?

So Isnin akak tak kerja jenuh akak telefon Malaysia Airline sebab tiba2 akak tgk booking for akak MIL and Addy cancelled..what...duit akak dalam Maybank dah kena tolak...so 3 kali akak tepon customer service dia. Mula2 kata nak tepon balik, yang...tak tepon2 pun.... kedua lak akak hold tepon 30 minutes just for customer service to check status...last2 akak dah tak larat tunggu akak letak tepon...kali ketiga akak tepon pastu dia check status akak cuma 2 minit jer and bagi tahu dah confirm akak nyer flight... minggu ni ada masalah ngan Maybank so tu tak leh proceed terus.. so dia akan email akak nyer itinery ke email akak esok..we wait and see... hopefully adalah...sebab akak tgk tadi harga tiket dah naik.. utuk 4 orang dah kena bayar nearly RM800...so sesiapa yang nak berjalan dengan tambang murah rajin2 lah surf Airasia and Malaysia Airlines or sekarang dan ada firefly... Happy hunting..

P/S: Kim...gi umrah sama2 nak...jangan aku sorang jer ko tanya.....

1 comment:

yantysamsul said...

huhuh, kelam kabut aok yek!!..