03 March 2009

KERETA PELIHARAANKU....

Yerlaaa..yerlaa..akak tahu dek non..akak dah lama tak update..banyak citer tapi akak malas nak update..sajer nak bagi Ismi..Eileen...sapa lagi yek dok melangut kat sini nak tgk entry baru..kui..kui...sapa lagi yang rajin jenguk blog nih yek..owh..wanie...adik akak pun rajin curik idea dalam entry akak nih...huhuhu

Kisahnya akak ada dua kereta peliharaan...kelas kaannn..orang lain bela haiwan..akak bela kereta kannn...senang citer akak namakan kereta yang pertama akak panggil tenggiling..naper panggil tenggiling? sebab dia amatlah aktif..bergerak kehulur-kehilir sebab kiranya macam haiwan kesayangan..lagi pun kaler dia itam macam Lias... mati ker akak...heheheh

Nak dijadikan cerita kereta yang lagi satu akak tak sempat nak bagi nama.....okeylah akak bagi nama mengkarung laaa...pertama sebab dia jarang bergerak..pastu macam orang tak perasan lak dia kat parking lot...and satu lagi sebab tuan dia dulu selalu kita tak tahu dia ada kat opis ke tadak sebab senyap macam tu jer..kali nih mati jugak ker akak..hehehehhe jangan bagi tau dia yek...

Citernyer cermin belakang dia pecah sebab ada orang yang tak reti potong rumput telah melayangkan batu ke cermin belakang mengkarung nih.. so saper nak bertanggung jawab yek... orang suruh potong rumput dia pi tibai batu lak....isk..isk..akak tahu saper punya kerja nih..orang maintenance PJC lah nih...

Sila abaikan tangan yang berbulu hitam lebat nih yek.... kesian mengkarung kan

Abih terlopong cermin belakang..adik akak kata cermin nih harga RM622.80..tadak diskaun..cis..RM0.80 pun nak kira.... tapi akak rasa nak suruh PJC bayar...nak kena report polis lak..iskkkkk...

Parking baik punya kat dalam petak parking..mana ada parking merata2...tenggiling lain lah..tepi jalan tu memang port dia...kadang2 tenggiling suka lepak kat selekoh hujung jalan...macam nak suruh orang PJC tarik jer...

Proses tinted kereta ngan plastik sampah.... uols kena faham ..opsi akak semua enginier, arkitek , QS..tak ada orang yang betul2 tahu cam mana nak buat ngan cermin pecah nih...Harapkan Lias..macam nih lahhh...dia kata sementara jer..supaya tak kena hujan... tapi akak tgk dah dekat 2 minggu tinted baik punya macam nih sajer...

Dah selesai proses tinted..dan sehingga entry ini ditulis..still macam nih...kalau uols nak rompak pegi lah kat opis akak.. tapi enjin tak leh start ..bateri dah kong....

No comments: