17 April 2009

REDANG ISLAND-PT2

sampai kat Pulau Redang.. we all check in kat Redang Lagoon Resort.. bukan redang laguna resort tau.. kalau redang laguna resort tu mahal giler.. we all ambil yang budget ciput tapi secara am nya memang chalet dia puas hati.. aircond semua berfungsi tahap frozen gituew..24 jam bukak aircond walau pun tak ada dalam bilik..kejam kan.. kalau malam tu ntak berapa kali main tarik selimut tapi aircon tetap tak mo tutup.. luckyly they all bagi bilik view pantai.. walau pun duduk 3 orang atau 4 orang atau 2 orang tetap bagi bilik untuk berempat.. bilik dia ala2 dua tingkat.. so definitely akak occupied bilik yang kat bawah.. tak larat akak nak panjat tangga yang curam tu..

See.. tempat katil yang ada pagar tu ala2 tingkat dua punya katil laa.. tu yang they all buat pagar takut ada yang sleep walker kot.. kat bawah ada katil tapi kat atas ada tilam jer laa... tgk kalau nak naik tangga sikit nyer curam tu...

Antara pemandangan kat luar chalet akak.. time makan macam asrama lak.. ada waktu makan tgh, minum petang makan malam.. tapi about food no comment memang cukup danada rasa lah... sebab akak and the gang amik pakage so time makan semua serbu kat dewan makan dia sambil chating ala2 kat serambi rumah gituew..

Kebetulan chalet we all kat depan dewan makan tu...time snorkeling kul 2.30 petang we all tak pegi..semua pakat lepak kat depan tu dalam hammock atau tidur dalam bilik sebab malam nih nak candat sotong...

1 comment:

edan said...

huh... bilik tu lawa sikit je lagi dari bilik kitorang... tangga pun besar... :P