20 April 2009

REDANG ISLAND-PT4 MARINE PARK

Kali ini akak letak banyak gambar tau.. sebenarnya banyak lagi gambar tapi kang lambat pulak nak upload nanti berat sangat... Hari ini hari ke kedua kat Pulau Redang.. setelah puas pujuk tukang bawak boat nak pegi Marine Park hari ni.. baru lah dia bagi .. kalau tidak dia nak pegi semalam.. tapi we all ada acara menchandat sotong.. lagipun baru sampai dari Jetty Merang.. tak mo lah tergesa-gesa.. tepat kul 9.00pagi we all dah bersiap nak naik boat...

Ada yang first time snorkeling nih... so sebelum tu seperti biasa acara bergambar beramai2 tak pernah miss tau...

Semua dah ready ngan pelampung masing2.. jangan risau.. edan pun leh timbul pakai life jacket nih tau...

Nak naikboat kena harung laut dulu.. sebab tak ada jetty.. so basah kuyup lah dulu.. tak kisahlah kan.. jap lagi basah gak.. Lias naik dulu pas tu sambut Alli naik atas boat.. akak tak ada orang nak sambut naik ker.. ? berat lah bontot nak panjang tangga tu...

On the way ke Marine Park.. Kalau Abul Ajis Sotong tu tak ada kerja lain asyik nak kacau lias jer... malam tadi dah lah berebut nak tidor ngan lias.. Best sangat ke lias tu?.. Opssss ada apa2 ker?

we all asyik tak berhenti2 bercakap.. Alli seperti biasa tak leh pisah ngan Papa....

Banyak kan Ikan.. tiap kali akak tengok ikan akan terbayang masak sweet sour... masak tiga rasa... Ikan bawal besar-besar tau uolsss... Sebesar dua tapak tangan akak tau.. macam mana akak tak geram... Iskkkk...


Marin Park kat Redang ni ala2 kawan pantai.. so kalau penat snorkeling leh lepak kat tapi pantai.. pastu acara posing tetap berjalan...

Empat teruma bergaya ala2 majalah mangga.. Teruna sangat laaaaa.. teka mana satu yang dah ada anak enam?...serius tau salah sorang tu dah ada anak enam tau....... suka nyer dema nih yek...

Salah satu acara favorite.. melompat macam katak dalam air..

Pastu we all dapat idea nak tanam lias.. pastu we all buat dia bentuk macam duyung.. tapi tak jadi lah.. jadi dugong jantan yang ada tetekkkk.. larikkkk

Para pengukir duyung.. puas lias di kerjakan oleh we all.. suka tau.. bila nak dapat peluang nak tanam lias hidup hidup macam nih kann

Sekali lagi acara melompat katak...

Addy, Akak dan Alli sedang lepak main pasir.. mula2 alli nih geli ngan pasir pastu dah jadi immune lak.. tak penat2 main pasir... pastu sibuk kumpul dead coral

Empat gadi pingitan.. comel kan.. semua single lagi tapi boyfriend semua dan ada...

Akak geli hati lak tengok gambar Ajis Sotong yang pakai T Shirt Putih... ala2 gadis manja gitew...

dalam kul 12.00 we all bertolak balik ker Chalet lak..dah lapor perut nih.. petang nih ada snorkeling lagi tapi kat area lain lah... kat marin park nih kena bayar RM5 sorang sebagai bayaran untuk penyelanggaraan Marine Park nih kot.. kalau akak rajin akak update petang nanti yek

Apa ko ingat keje akak update blog ker.. so keje opis tak yah buat...? daaaaa...

1 comment:

edan said...

cis... life jacket kecik... saiz L je... beli la 10 saiz xl... hampeh tul... terpaksa berlagak gagah...