16 April 2009

TO TERENGGANU....

Yer laaa.. yer laaa.. akak hupdate lah nih.. adoii bingit telinga akak...akak penat lagi tau.... Okey akak citer la pasal akak gi Terengganu dulu lah yek.. best tau uols.. bukan senang akak nak jaga anak2 hayam akak nih... Opsss...

On the way ke Kuala Terengganu akak terserempak gituew di tengah jalan dengan Assistant Manager kat Department akak.. dia bawak slow tau uols.. maklumlah bawak naka kecik dalam pantang lagi.. kaedahnya dia pun kebetulan balik kampung kat Pantai Timur pada hari yang sama akak ke Kuala Terengganu...

Akak perkenalkan En Mohd Kamal Said aka Abg Mat.. Opssss macam abg mat Jiwa-jiwa lak...tipu jer..we all panggil dia Kamal... dia belanja akak makan kat Kuala Kemamang... Akak makan sata dan otak2 dengan banyak nyer.. Terima kasih Abg Mat.. Opsss

Kann melampau tahap gaban akak makan.. tak hengat donia.. maklumlah anak2 hayam akak tak sampai lagi dari putrajaya

Tokoh bapa mithali tahun ini jatuh kepada... jeng...jeng..jeng... Mr Addy.. kamal ko amik tahun depan laaa.. tahun depan nak ko dah pandai jalan so baru tahu langit tinggi rendah kannn..

Happy kann. sampai kat sini pun dah nak dekat Manghrib.. anak kamal yang kedua tu demam sikit so tak ada lah aktif sangat macam kakak nyer nyag keletah tu....
Ha ni lah wife kamal yang jelita tu.. selalu bercakap bergosip dalam tepon.. apa we all gossip yek..Rahsia kerajaan Wanita hehehehehehe..

Kamal tidur kat Chukai kata nyer sebab alang2 dah sampai malam so malas nak tidur kat Kuala Terangganu akak lak terus ke Kuala Terengganu lebih kurang dalam dua jam lagi baru nak sampai..

Akak lepak kat Grand Continental KT.. Bilik besar.. kat luar view kapal2 kat tepi laut... sampai jer akak unpacking balik barang nak bawak ke satu tempat tu.. ke mana yek.. tunggu di lain entry yek...rilek laa sekejap jer lagi.. tunggu Boss akak outstation baru akak boleh update.. kalau tidak busy tau uols...
Bilik King Size Bed... so malam nih akak tidur ngan nyeyak besok nak pegi Pulau.. yehoooooo..anak2 hayam akak dah start berkokok malam tu cari mak hayam kat mana....
Bye..Alli nak breakfast dulu..jap lagi nak bertolak.... Awal giler Alli mandi hari nih.. daaa.. kejap lagi akak hupdate laa yek.. tunggguuuuuuu....

3 comments:

edan said...

best betul aku tengok katil tu... kitorang tido atas tangga je..

yantysamsul said...

rindu kat alli!!!!!!! kenape alli dah kurus? akak buli die yek, suh dia sidai baju ke??

qisteenaerienna said...

hi yus... nice meeting you that day ok..