27 May 2009

ALLI MASUK HOSPITAL

Tiba2 akak dapat call dari Baby Sitter akak..katanya dia berada kat Klinik Idham Pandan Jaya..Alli demam teruk dan tak bernafas...Kisahnya dia on the way dari rembau Alli masa dalam kereta baring atas riba Kak Ha(BB sitter Alli) lepas tu dia macam terkejut dan terus tak bernafas matanya dah nampak putih dah..

Abang Lan terus berhenti kan kereta dia tengok Alli dah tak bernafas...abis Kak Lang dalam kereta tu menangis tengok keadaan Alli... Masa tu juga Kak Ha tepon anak sulung dia yang kerja nurse tu untuk ajar buat CPR setelah dua kali ajar baru Alli mula bernafas semula..tu pun setelah lebih 3 minit berlalu.. Terus bawak dia ke klinik terdekat dan telefon akak beritahu ada kat Klinik Idham.. Addy lak dah cuak giler...akak tengok Addy menangis..sapa tak sayang anak kann..

akak mintak referral letter masuk Ampang Puteri sebab maybe takut terjadi benda yang sama malam nih..so untuk lebih selamat akak nak masuk Ampang Puteri juga sebab dekat dengan rumah akak.
Masa nih setelah di beri ubat yang masuk dalam bontot..cek temp dia dah 38.7 celcius..wad kanak2 pulak penuh..tapi doctor suruh admited jugak sebab nak monitor dia punya progress..alli lak tak nak berdukung ngan orang lain..dekat sejam juga tunggu nak dapat katil

Punyalah melalak dia masa masukkan drip ni... bagi wallet baru dia diam..badan still panas lagi...akak request bilik sorang tapi dah penuh..tinggal bilik 3 bedded dan 4 bedded..since kes Alli kes Fit kena berada dekat ngan kaunter kena amik katil 4 bedded...nurse kata kalau okey malam nih baru boleh tukar bilik single besok...

Mula2 tidor atas katil mama.. dia nak tidor ngan kita dulu...puas juga dia menangis sebab kena bagi makan ubat ..lepas tu dia ngantuk kot..jam pun dah pukul 11.30 malam

Kesian pulak akak tengok dia tidor sambil nangis..tangan dia tak selesa kot...

Kena peluk dulu baru tidor..Addy pergi amik baju akak semua..pampers Alli dan segala kelengkapan akak stay kat Hospital nih...akak order MC Donalds gak..lapar lah weh..Alli pun dah tidor..boleh angkat dalam baby cot

selamat tidur alli..semoga cepat sembuh

akak akan berjaga malam nih menemani Alli...Addy nih ha nak jugak tidor kat sebelah akak...jangan berdengkur kuat sangat sudah....akak cuti yek hari Rabu nih..nak kena tanya HRD lah..boleh dapat cuti free kan dua hari kalau anak masuk spital...

6 comments:

jAjArAzAk said...

ala ciannyerr....krim peluk cium kt alli yer....mak nye tu siap leh update blog kt spital...jg alli tu k.yus...hihi

hanitamaya said...

siannnyerr alli..hmm sabar yer kak yus...semoga alli cepat sembuh..tang opis nih..don wori..kitaorng akan tulun pape yg patut..semuga sumer nyer baik..amin!

Ajonz said...

mak dia nih kalo x online mau menggeletar tangan tuh hahah kena masuk drip gak kat mak dia nih.. Nway harap alli cepat sembuh.

yantysamsul said...

alli sakit smpt lagik blog? huh! amacam kena tolak ngn kerusi roda? hehehe

Yus said...

jaja: dah kiss alli tuk jaja..

hanitamaya: thanks for your help...jaga opis yek..jagan bakar lak file kat opis

Ajonz: abih tu aku dok berjaga sengsorang tak kan nak tengok siling..so online lee

yantysamsul: weh malu giler akak kena tolak ngan wheel chair...merasa gak..heheh

edan rashid said...

alaaaaaa.... allllyyyyyy... nanti uncle bagik teddy bear... teman kat spital...