24 May 2009

COUSIN'S WEEDING AT KUANTAN

Akak sebenarnya lupa cousin akak kahwin pada hari sabtu 23/05/09... so hari Khamis tu akak mentioned kat Addy kena attend weeding hari Sabtu nih.. since Addy kerja hari sabtu so akak suggest we all bertolak hari Jumaat lepas we all kerja pastu check in kat mana2 hotel yang ada WiFi sebab nak online dari Kuantan jer..

seperti biasa lepas kerja macam2 hal lah pulak..nak packing barang lagi..pastu Addy nas service kete..akak rasa hobby Addy nih service kereta..sebulan sekali mesti service itu kereta buruk dia...Bertolak ke Kuantan dalam pukul 11 malam dan sampai kat Hotel Mega View dalam pukul 2.am.. Sib baik tinggal satu bilik jer...akak tak buat reservation pun..main redah jer...cuma tahu hotel nih ada WiFi free...heheheh Rate dia RM130 gov rate...tapi akak mintak extend check out samapi kul 6 petang kena tambah lagi RM75.00
View dari balcony bilik akak..panas giler kat luar...akak tunggu family akak sampai dari KL sebab they all bertolak dari KL pukul 8 pagi.. so Addy buat kerja dulu dari bilik..

View belak kanan balcony...perlabuhan kat Pej Kastam.. Alli suka main kat sini..akak gayat tau...mak akak sampai dalam pukul 11pagi pastu tumpang bilik akak tu..bersiap kajap pastu bertolak sama ke kampung sungai isap..

We all bergambar ngan pengantin pompuan..cuba cari mana akak...heheheh hint "paling cantik in the family" hehehehehe

hantaran dari pihak lelaki

hantara dari pihak perempuan.. cousin akak belah pompuan tau...

Jelitawan cucu dan cicit Tok Majid.. kenapa akak pakai tudung yek?..rahsianya akak sorang jer cucu tok majid yang tak pakai tudung so Atok selalu tegur..since akak punya pakcik nih pun ahli kuat PAS so akak memang hipokrit...macam betul2 bertudung kalau balik kampung..tapi atok akak tahu..kalau dia tegur akak senyum jer...cakap angin kuat sangat sampai melayang tudung akak...heheheh

Ni lah Atok Akak ..Tok Majid dan Wan Ngah.. ayah dan Ibu arwah ayah akak.. akak memang cantik bertudung .. akak tahu..tak yah mention yek..nantilah satu hari nanti Insya-Allah

Penganti lelaki sampai.. Syed apa ntah nama dia..family arrangement tau.. Shitah sepupu akak nih tak pernah bercinta...

akak nampak husben akak tengah gigih makan sengsorang ngan pakcik akak..amboi lupa anak yek...

Sebab akak dah jumpa sorang babby sitter yang begitu dedikasi..Aunty Lin...Alli sayang Aunty Lin sebab Aunty Lin rajin jaga Alli...

see I told you..pakcik akak memang orang PAS..air pun kaler hijau..amik kooooo..tu belum tengok set cawan pinggan mangkuk...

Akak nak citer lah satu rahsia..kalau in case tak kenal mana cucu Tok Majid.. uols tengoklah sekeliling..kalau set2 kalau makan susah nak tinggalkan meja ..haaa tu lah dia.. di mana ada makanan di situ lah kami semua berkumpul..walaupun baru jer lepas makan kat meja penggantin tadi...

Aisyah..lepas balik belajar dari melbourne terus berat naik mendadak..kat sana makan kena catu..kat sini tak berani nak catu sendiri..sendiri mau ingatlah kalau badan naik sampai berkilo2..heheheh nih leh lepak kat meja makan dapur lelama buat apa?...

Adik akak tu posing jer tak makan..padahal..akak tak tahu nak sambung..sila sambung sendiri yek.... Topik yang di bincangkan di sini..bila uols nak kahwin yek?

Adik lelaki akak dan adik perempuan akak...kat meja makan juga..tadi dah makan seround nih lagi seround...

Hahahaha..tak tahu nak cakap apa..fanatik PAS kot....

Gadis Ayu nih sudah berpunya yek...sopan sangat kaannnn....

Ashraf..Adik akak dan farish..suka tau jadi pengapit Tanty....


Dekat ruang tamu penuh buku..akak punya Uncle nih memang suka membaca..semua buku dia baca..tentang politik..ekonomi dan akak nampak buku tentang perkahwinan jugak...Owh alang2 akak kat Kuantan nih akak nak ke Cherating lah..akak pun dah apply cuti hari Isnin..nanti kan update dari Cherating uols...

3 comments:

edan rashid said...

sapa ko rembat tu... macam tudung jaja je... wakakakak

Yus said...

tudung mak aku lah weh... macam makcik dah aku nih....mak aku pun tak pakai dah tudung maam tu...

yantysamsul said...

Huh! cepat giler wat blog..semua gmbr dah dirembat plak tuh..sejak biler rajin nih???