25 May 2009

DAH BALIK TAPI.......

Akak dah sampai KL dalam kul 3 tadi tapi akak singgah kat Tesco beli susu Alli pastu addy kata nak tengok wayang citer Night atr the meseum..dengar review edan best dan kelakar.. masa tu Alli dah panas sikit badan dia..akak ingat biasalah dia. Badan dia memang selalu suam,-suam gitue...sepanjang jalan pun dia tidor jer tak bangun2..penat kot. We all tengok moview kul 4.50pm...tak ramai orang tengok..maybe time orang kerja lagi kot...

Dalam 20 minit nak abih citer akak rasa badan Alli makin panas... sepanjang movie tu pun dia lembik jer..minum susu pun tak mo...akak keluar awal sebab dia dah merengek..akak tunggu Addy kat kereta pas addy keluar akak kata nak bawak Alli gi clinik lah...so doc bagi ubat batuk..selesema dan ubat demam.. ada jugak dia bagi ubat masuk ikut bontot kalau panas sangat malam nanti...
Doktor pesan suruh mandikan dia dengan air sejuk..tak payah pakai baju pun okey sebab nak lap dia selalu.. kalau badan dia mencecah 39 celcius salah sorang jangan tidor kena monitor dia...kang terkena sawan...lepas bagi ubat dia terus nak tidor..bawak dia masuk kat bilik sekali dia muntah..abih semua cadar dan sarung bantal... so akak pindahkan dia kat luar sementara akak nak salin cadar tu

banyak addy kena basuh nih...cadar tu nak kena rendam dulu kot..dah lah satu beg baju balik dari cherating nak kena basuh gak....

ada lagi kisah misteri..akak dapat SMS dari adik lelaki akak anak dia dua-dua demam termasuk wife dia...wah akak rasa ini bukan kebetulan...anak dia yang sulung siap halau-halau benda dari pintu rumah dia..sambil tengok kat belakang ibu dia..dia kata ada benda.pastu muka anak saudara akak tu pun pucat..adik ipar akak pun meracau2 malam tadi ...demam gak...kenapa yek...agak nyer yer kot kat Cherating Bay Resort tu agak keras..sebab kat belakang dia hutan belukar..pastu tempat tu macam kusam tak ada orang nak sewa..mungkin dah lama orang tak check in kat situ...so kita kacau tempat dia..dia marah kot..kalau di ingat lagi macam creepy jek.. so esok adik akak nak ambil EL nak berubat kat umah mak akak..kesian anak saudara akak tu... akak nak tgk Alli malam nih..akak suruh Addy tidur amik air sembahyang dan baca lah apa yang patut malam nih..kalau teruk sangat akak pergi jer rumah baby sitter akak sebab husband dia pandai berubat....cara tradisional lah...semua cara kita cuba kan...Insya-Allah

3 comments:

yantysamsul said...

Ciannye alli... :(.. td acap kol suh adik dtg umah..siap ckp please lagik...sedih jek dgr.. :(

Yus said...

tanty amik le cuti..gi jaga acap and farish..cuti banyak lagi..nak simpan buat apa..bukannaya ada duit nak gi vacation..opssss

yantysamsul said...

Huh..nie dah tgh cuti lah nie..
tgk..betapa baikknye tanti...ehem..upah mane?