05 May 2009

ERALLI N PAPA N MAMA

Selekehnya Alli balik dari redang.. Baju lain, seluar lain.. kulit pun dah gelap..baru tiga hari duduk kat Pulau.. kalau sebulan macam mana ntah...
Sibuk nak dukung.. penat tau nak angkut dia kehulu-kehilir.. kalau biar dia berjalan abis lutut calar kang.. bukan reti berjalan pelan-pelan.. asyik nak berlari jer...

Sukalah tu kalau ngan papa dia.. gi gi baru ada 6 batang.. lambat tumbuh gigi Alli nih.. umur 1 tahun sebulan baru ada gigi nak tumbuh...

Kalau cium papa selalu gigit hidung tau....ni namanya sayang 5 kali.. kalau uols nak suruh dia sayang 5 kali mesti dia gigit hidung...

Sayang mama 5 kali mesti nak gigit bibir.. mana dia belajar ntah.. tgk pipi alli dah calar jatuh kat pantai.. nakal sangat.. tak leh duduk diam-diam

Kan dah ada tanda kenangan dari pulau redang.. sib baik boleh hilang.. jenuh mama cari vit E oil nak hilangkan parut tu..sekarang dah tak ada parut dah...

4 comments:

Wazi Volks said...

aiyoh.. sayang 5 kali katanya.. kalo 10 kali how?? hehehe..
Mama.. u kena cari Gel Gamat, amat berkesan skali...

Yus said...

TQ Uncle Volks.. kalau sayang 10 kali ikut balik.. heheheh.. dah beli vit E oil.. dah tak ada kesan parut.. tu lah nak cari jugak jelly gamat tu...buat standby kat first aid kit..

Wazi Volks said...

hehehe harus.. simpan buat standby kat first aid kit, kekadang never know bila nak guna, gel tu memang elok i mmemang simpan kekadang terkena minyak panas ker, luka2 ker elok letak gel tu hehehe

Ajonz said...

credit kat photographer xde ke :P