29 May 2009

HADIAH UNTUK ALLI

Memang masa Alli kat hospital tu akak selalu cakap kat Alli nanti kalau Alli makan ubat mama beli basikal atau Ball..dia faham dan dengan semangat jer angguk kepala...kalau akak tak beli basikal tu rasa macam tipu dia lak..

Kebetulan masa Alli kat hospital lagi Papa pegi round kedai mainan kat Ampang...dia call mama nak beli keter mainan kecil yang pakai remote control tu harga dia RM250. mama kata tak yah lah mahal2..Alli bukan reti main pun remote controll tu...So Papa tak beli lah...

So Papa nih jenis tak puas hati dengan perkataan NO.. dia ajak mama pergi sekali...kali nih dia suruh Alli pilih..Isk..Isk..mama suruh Alli pilih Basikal..which is Alli memang suka basikal tapi Papa ada tunjuk satu lagi kereta mainan yang lagi besar..boleh naik lagi ..pastu parents leh control car tu pakai remote gak..siap ada bunyi enjin nak start lagi..Sure lah Alli lagi interested yang nih..

Mama lak asyik push Alli main basikal..tapi basikal nih tak ada bunyi-bunyi...tapi dia still minat nak main basikal nih..tapi basikal nih tinggi sangat tak sampai lagi kaki dia.....

Pastu Mama tanya Alli nak mana satu...terus dia tunjuk kereta dan terus tak nak naik basikal.....basikal tu dia pandang tepi jer...Bawak masuk dalam kereta terus...Papa sengih jer..memang Papa yang nak benda nih kannnn...

Harga dia..kalau Mama tahu tadi..mama setuju jer masa Papa nak beli kereta remote yang kecik tu baru RM250 jer..nih dah melampau harga dia sampai Mama rasa melepas stock Parfume Mama bulan nih...Isk..Papa ngan Alli nih sama jer..suka buat mama serba salah...tapi tak per yang penting Alli dah sihat dan Happy...

3 comments:

edan said...

beskal ngan keta.... off course keta menang... hahahaha....

Yus said...

kopak aku...adeh..makcik semput...adeh makcik nak masuk ICU lah..kot2 makcik dapat hadiah keter betul yang tak der bumbung..hhehhehehe

yantysamsul said...

tanty pun rajin makan ubat gak..takde hadiah ke???