25 May 2009

CHERATING-DAY 2

Lepas balik dari Kemaman akak check in motel yang murah2..sajer akak nak challet yang kat tepi pantai...dan nak compare apa beza kalau challet murah dan mahal.. find out that challet murah nih lokasi dia lebih strategik dengan tempat makan kat depan mata jer.. pantai lak depan challet tu jer...Nama chalet tu Three Point Mini Motel... kat depan tu ada jual banyak pelampung..Addy tak bawak Alli nyer toys so terpaksa beli..harga murah jer dalam RM13 saja

Alli semua benda dia tunjuk..kalau boleh semua dia nak angkut bawak balik.. akak tukang bayar jer.. dan tukang tawar..hehehehe

Ini lah penginapan akak untuk satu malam.. akak rasa okey lah sesuai dengan harga dia.. RM80 semalam.. aircond pun sejuk..cherating nih panas giler.. dalam nih ada kemudahan basic.. ada katil Queen satu..TV 14 inci satu dan bilik air yang sangat besar.. akak rasa 3 suku dari luas bilik adalah bilik air...memang besar.. so tiga beranak leh mandi samabil menari2 dalam tu..

View dari bilik akak..masa nih air surut.. waktu pagi akak tengok air dia dah nak sampai kat chalet akak dah.. memang best..laut dia landai..tapi still tak leh challenge mana-mana pulau yang akak dah pergi...

Pandangan dari arah depan chalet akak memang simple dan buruk..akak tahu tapi kalau compare ngan harga memang worth it.. jangan macam Cherating Bay resort..kalau bayar RM150 jer pun akak still tak mo duduk situ..benci tau...

The sand at Cherating... brownish kaler

water at Cherating..clear...

Addy tengah main ngan Alli with new floaters.. tapi biasalah Alli mana suka pakai floaters.. banyak kali asyik telan air jer...

Akak main pasir ngan Alli..masa nih air tengah surut..so agak ketengah juga lah nih..kalau waktu pagi memang tak leh pegi kat kawasan nih..dalam gilerrrr

Ali tengah korek pasir.... suka dia main benda2 macam nih kan..sejak balik dari Redang hari tu asyik nak main pasir jer....nipun sekejap2 tunjuk arah laut..pagi2 bangun tidor pun tunjuk arah laut..orang lain tidor lagi dia ngan Papa dia dah main laut...

Pantai dia..tak berapa cantik macam kat Pulau2 tapi okeylah..kalau nak mandi akak rasa waktu pagi sampai afternoon is the best... sekarang nih masa akak tulis entry ni dah nak bersiap nak balik...kat luar tu hujan since pukul 10.30... lagi lah syahdu nak balik.. esok hari selasa nak kerja dah... huhuhuhu..kan kalau best hari2 leh vacation....

1 comment:

edan rashid said...

dah... balik office... surat banyak atas meja tu... sapa nak susun... ko jugak... anak2 ayam ko tu sibuk filing je...