26 May 2009

MISTERI HAUNTED CHERATING BAY RESORT

Hari ini akak pergi kerja walaupun Alli demam sebab Papa dia nak jaga or work from home.. but suddently change his mind hantar kat Baby Sitter sebab Alli macam tak berapa sihat.. Baby sitter akak nih pandai dalam ilmu berubat secara tradisional.. orang bandar kata cara alternative lah..

Nasib baik kat office tak banyak sangat kerja, call adik pompuan akak.. later in the afternoon adik akak call kata Abang and Kakak Ipar dia dah tak leh bangun semua demam smapai tak larat nak buat apa-apa dah.. anak2 saudara akak semua dah lembik... Mak akak bawak berubat kat area rumah akak dan pengamal perubatan tu kata semua berpunca dari tempat yang we all sewa tu kat Cherating Bay Resort.. dia kata bilik tu dah lama orang tak masuk..akak rasa memang betul gak sebab akak dapat bilik yang kat tingkat dua masa nak naik tangga tu akak nampak banyak najis burung macam tak pernah orang lalu or bersapu kat situ.. imagine kalau banyak najis burung selonggok kat tangga tu berapa lama ntan maintenance tak lalu situ...or guest tak jengah bilik tu..by the way nombor bilik tu no 50...

Adik akak yanty pun dah mula rasa macam tak sedap badan..ngan batuk dan selsema.. akak cepat2 makan ventoline sebab akak rasa macam nak kena lelah jer.. ubat batuk dah sebotol akak telan.. Akak call addy tanya dia okey tak kat rumah.. nasib baik Addy okey..akak jer lah rasa macam sakit badan.. tu pun member office ajak main ping pong kat dewan belakang opis supaya keluar peluh sikit..

Dah pukul 8.30 malam dah nih..alli tak balik lagi sebab Baby sitter dia bawak balik rembau berubat..sebab dia kata dia tengok Alli lain macam...Addy pun ada citer kat akak masa Akak tidor alli tiba2 tunjuk kat kerusi dalam bilik sambil sebut Ma..Ma..Alli nih kalau dia nampak orang baru dia panggil Ma.. semua Ma...Addy terus tutup mata Alli sambil baca Ayat Kursyi...Akak dah tak sedar mende dah..ngantuk sangat...

Ntahlah..nak tunggu Alli balik nih...Akak pun tak berapa percaya ngan paranormal nih.. tapi kat dunia ni bukan kita saja makhluk Allah yang menumpang di dunia ini...ada alam Jin juga...

2 comments:

Ajonz said...

lain kali bawak surah yassin taruk bawah bantal alli tuh.. cam aku wat kat anak aku.. dak2 kecik nih senang nampak bende.. Lagi satu kalo tempat tuh panas tetiba rase sejuk.. or the other way round.. arr kena cepat2 blah.. memang dia ade kat situ laa.. Plus kalo keadaan kritikal.. Azan jek...

Anonymous said...

kitorg pun baru je wat family day kat ctu... and the best part... benda yg sama jadi kat anak 1 of our staff.... i dah bg tau dah kat manager dier pasal ni.... tp diorg kate i buat citer karut... siap gelakkn i lg... hampeh tul.... so hati2 laa klu nk pegi cherating bay resort ni... klu ada pilihan lain better lupekan nk duk cni... servis hampeh giler