17 June 2009

AIR DAN ELEKTRIK

Note: gambar di bawah tiada kena mengena dengan cerita..sajer suka letak iklan...

Lama akak tak jengah kat rumah sesawang akak..memang dah banyak sawang dah...apa kes ngan air dan letrik nih...mana uols suka..takder letrik ke takder air...?
kalau akak, akak suka takder letrik..kenapa?...sebab setelah seminggu akak mengalaminya kat opis buat fikiran akak terhentak sikit...baru-baru nih opis akak kenapa ntah tak ada order air mineral dari supplier...dah seminggu tekak akak kering...payah wooo..nak turun kedai mamak beli air kang nampak macam curi tulang...tapi kalau tak beli alamat kering lah segala tekak akak nih..dah lah bersembang kuat..tea lady yang buat air tu tak cukup tangan gak..mana tak..letak satu jag tak sampai 10 minit dah abis...order lagi ...dia nak masak air panas lagi..opis akak nih banyak level so kena buat air kat banyak level lah gak


Kalau tak der letrik kat opis lagi best..tak yah buat kerja..mesin fotostate,fax, computer, telephone tak jalan tapi hati senang sebab boleh minum air banyak2..sambil buat parti air root bir....tak penat kerja..tapi kalau air takder semua benda elektronik dan elektrik berjalan...penat seh...dah lah kena berhempas pulas terkejar-kerja....tekak dahaga...dehydrated tau uols... nak pegi beli air pun rasa macam takut2..yer lah kena lalu HR kang orang salah anggap..sekarang nih macam2 musim orang serkap jarang....

Baru tadi ada air mineral sebotol baru sampai...bekalan emergency dari HR...akak dah simpan stock air akak satu bekas..emergency kalau air tak sampai2 lagi hingga minggu depan...duduk dalam ekon nih cepat rasa kering tekak....tak termasuk bercakap ngan staff lain..pastu telefon selalu pulak berdering...berlari inter department lagi....

P/S: gambar-gambar nih masa we all pergi beli air mineral 3 botol kat kedai mamak..heheheh kayalah mamak minggu nih..abis stock mineral water kena borong ngan opis mate akak... lawa tak akak punya model...opsssss

P/S: fyi..opis akak nih ala2 entiti berasingan..project kat tempat lain, tender kat tempat lain, HR kat tempat lain..satu hari cuba kiralah sendiri berapa banyak kali nak kena round department nih atas urusan pejabat..penat laaaaa..haus pun jugakkkkkk...

3 comments:

beratpit said...

aiii buleh kenal ngan baju belang2 tu...

Yat Ekhram said...

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

ahkak pon haus nie..ntah berapa kali asik g kedai mamak tapau air sirap kenduri kawen tuuu..ibu mengandung asik haus je!

zur_rin said...

uikk.. acara promo bontot ker huhu lelong... lelong.. 3 dirham!!!