10 June 2009

ALAHAI ALLI....

wah gigih akak bangun pagi nih....sib baik terbangun kul 6pagi..kalau terlajak maunyer akak EL...hari nih kan akak nak hantar Alli ker nursery coz babysitter berpergian selama seminggu...nak bawak nyer Alli sama bervacation memang confirm Addy tak bagi...

Akak ingat akak jer bersemangat nak bersiap barang-barang bagai nih..ngan towel , baju ganti 3 helai, baju tidor selai, sabun,syampoo, losyen, bedak, botol susu dan susu, bantal busuk..heheh penting nih...rupa2 tengak akak dok makeup sikecik nih terjojol kat depan bilik makeup akak sambil tersengih... pukul 6.30 pagi tuuu...isk..isk..

Agak gerak ke Kampung Baru kul 6.45..pastu Cousin akak cuti lak hari nih..sib baik Bibik ada kat sana... so Bibik laaa yang tolong sambut si Alli yang sepanjang perjalanan asyik cerita pasal bas dan kereta jer..
Mula-mula dia tak nak... puas bibik pujuk nak ambik dia tapi dia still tak nak... akak bawak masuk pastu letak dia kat luar.. and then dia nampak banyak toys macam kat playground.. terus dia setuju..selamat akak..hehehhe

seronok dia test semua benda..bibik lak rajin layan dia..akak tengok sambil tepuk tangan...

sambil tu dia perhati juga akak..pastu akak lambai dia and cakap mama nak work..dia macam nak tak nak lambai... tapi Alli nih jenis okey...dia memang mesra alam..so petang nanti Wan Chu dia datang amik sebab Wan Chu dia kerja kat area gombak..memang lalu kat nursery nih..so terlanjur lalu sana dia amik Alli sekali...

2 comments:

edan rashid said...

erghh... alli sudah dapat puting baru... hahaha

yus said...

Alli dah banyak puting kat umah..ada lima biji..buang satu ada lagi spare 4...