24 June 2009

BERAT SAMA DIJINJING

Kalau sesiapa selalu lepak kat mamak kat opis akak mesti kenal ngan mamak yang pakai cermin mata nih.. dia ni ibarat macam GM kat kedai mamak nih..tokey laaa..satu lagi outlet dia kat Precint 8... tapi akak salute lah dia...tak main arah2 orang buat kerja..mana yang dia boleh tolong, dia tolong..tak kira lah cuci tong ais kat tepi longkang tetap dia buat juga...

Dia nih rajin tegur we all dan memang kenal ngan we all.. dia juga mesra dengan semua orang yang datang ke kedai dia..tak der lah menyombong walaupun kedai dia memang masyukkkk...

Akak kalau ada rezeki dapat jadi bos....akak nak jadi macam dia laaa...akak nak beramah mesra ngan staff dan menganggap staff tu sebagai family kita di pejabat... baru lah staff bersemangat nak datang kerja...rasa ikhlas berkerja.. dan tidak berkira dengan kerja..amacam...amik la akak jadi bosss....

Opis lama akak masa akak mula2 masuk kerja dulu memang macam family tapi tu lah masalah kewangan sebab ekonomi dunia meleset...tu pun berat jer bos akak nak lepas kan akak..sekarang dia dah kaya raya dengar citer..dah beli boat mewah sendiri...rezeki dia...

1 comment:

Yat Ekhram said...

tula pasallllllllllll.

mmg aku saspek bos mcm neh.
ala mati bkn bawak duit pon kan!!!

budi bahasa budaya kita..
lalalalallalalala..