14 June 2009

BUKIT MERAH LAKE TOWN RESORT

Gigih tau..akak mencari sebuku roti sampai ke bukit merah lake town resort...tak ada kerja punya pasal lah nih..sambil tu mals lepak rumah lagi sebab tak redup lagi nih..nak habiskan masa sampai petang kat sini...
Bukit merah lake town resort.... kan akak dah cakap rumah MIL akak dua KM jer dari sini...

Alli sudah bedal roti dalam kereta..dia memang suka makan roti dari nasi...sebab tu badan dia kurus...macam mana nak bagi dia gemuk yek...

Musim cuti sekolah dah nak sampai penghujungnya...tak ramai sangat orang...tapi kenapa akak tengok Bukit Merah Lake Town Resort (BMLTR) macam tak best jer...peralatan dah tak maintain...akak tak masuk kat water park..cuma berjalan kat luar tu..tapi kata orang kat front line nih lah mencerminkan apa yang disebaliknya...
Harga dia mak ai mahal juga yek...uols tengoklah sendiri..akak malas nak masuk kalau harga dia sampai dewasa RM47 sorang..sapa2 yang dah masuk kat dalam theme park nih best ker?..akak tak pernah nak masuk..kat luar jer pun dah tak best

Panas kemarau kot..sampat nak ke pulau nak tgk Urang Utan dan kering kontang airnyer... nampak buruk pulak view dia..

Permainan kat sini pun dah banyak tak leh pakai dan tak selamat..contohnya..kereta ni tak der pintu or side bar nak block budak dari turun dari kereta nih..banyak lagi benda lain yang rosak tapi akak malas nak post banyak2 kat sini

Alli semua benda dia nak try...selagi boleh dia naik..

Akak jumpa satu tempat yang akak nak masuk...satu lagu satu token..berapa lah harga satu token tu yek...ni akak panggil karaoke jamban..sebab dia sama saiz ngan public toilet..hehehe..Addy tak kasi akak masuk sini..dia kata malu nak mengaku bini..akak mintak dua token jer ..tak banyak mana pun

siapa yang duduk di daerah kerian..boleh banyak dapat diskaun..cuma bawak IC jer.. husband akak boleh lah yek...tapi akak rasa tak mo lah...kalau dia nak pergi nanti bawak Alli jer lah...hantar kan akak kat mana2 SPA atau salun jer lah..akak suka lepak kat tempat macam tu lagi,.....

No comments: