20 June 2009

HAPPY PAPA'S DAY ADDY...



Alamak akak lupa lah fathers day...dengar2 kat radio dah ramai lak orang bagi dedication selamat hari bapa..tetiba Addy sound..Eh fathers day tahun nih tadak bagi apa2 ker...hehheheh..akak cakap belum gaji..hahahah...tak der lah..akak ada bagi dia present..apa dia? rahsia..Addy tak kasi bagi tahu orang..sanggup tau akak redah jem kat ampang nih semata-mata nak beli hadiah kat dia... hadiah tu hari Rabu nih baru sampai... banyak urusan kat Bank..hint?..ada roda.... opssss terlebih sudah...

Sempena hari bapa nih akak nak cerita kisah kasih sayang seorang bapa.. beruntung bagi yang masih ada bapa yang masih berada di sekeliling kita..tapi kalau tak ada di samping kita maybe dia ada kerja yang memerlukan dia berjauhan dari kita kan....

Kisah pertama

Masa nih akak tengah makan2 kat gerai nasi beriani kat area hulu kelang..tetiba ada seorang datang jual barang...muka ala2 pakistan.. lelaki tu jual parfume yang imitation meja ke meja..masa tu Alli tengah dok sibuk makan nasi beriani..akak cakap dengan baik akak tak mo parfume tu ...senang citer..tak yah nak suruh akak test2 bagai nih...dia kata okey..dia tak pandai sangat cakap melayu..maybe baru sampai Malaysia kot..tetiba dia menangis..akak suspend..akak tak marah dia pun... dia say sorry coz dia tak dapat tahan sedih dia masa tengok Alli..dia kata anak dia pun dah besar alli kot..dah enam bulan dia tak tengok dan dengar suara anak dia... akak ingat tactik dia amik simpati..tapi dia terus simpan barang jualan dia dalam beg dan dia kata dia nak berdiri sebelah Alli sebab nak lepas rindu pada anak dia kat kampung sana..kesian lak akak tengok...Alli lak terpinga2 tengok orang tu nangis... Addy lak just senyum..akak ala2 sebak gak sebab akak faham mesti dia nak mencari rezeki lebih kat negara orang sanggup tinggalkan anak bini di kampung..selepas 3 minit setelah reda dia nyer sebak amik tisu bagai terus tinggalkan meja akak...

so bagi korang yang bapanya terpaksa berjauhan mencari rezeki ingat2 lah sebenarnya mesti ada perasaan bapa uols yang saban hari menanggung rindu pada uols...jangan ingat dia tak sayang...tapi kalau dah berjauhan sebab ada bini baru akak no comment hehehehhe...

Kisah kedua

akak kalau naik kereta ngan addy mesti tak lekang dari telinga akak nih dengar panas baran dia kalau ada kereta yang potong que ker... bawak macam kurang hajar ker..mesti dia bising dalam kereta tu sambil nak himpit2 orang tu kalau dapat potong nih..akak selalu marah dia..tak yah buat macam tu..kalau berlanggar kita yang susah... lagi pun kalau dia marah2 kat dalam kereta akak sorang juga yang dengar..tapi semenjak ada Alli dia a bit cool down sikit kat pemandu di Malaysia..dia kalau tengok orang ada bawak Baby atau anak kecil naik motor..tak kira bertapa kurang ajarnya orang tu bawak..jalan sehala buat jalan dua hala ker...main himpit2 ker dia tetap akak beralah..dia kata orang tu bawak baby..so kiranya macam ada lesen besar lah nak langgar undang2 kalau bawak baby....tapi itulah..anak merubah segala2 nya bagi seorang yang bernama suami...

Tapi bagi akak..Addy adalah seorang bapa yang terbaik...bertimbang rasa..tidak banyak hal dan senang nak maintain.... akak ngan alli nak ucapkan selamat Hari Bapa kepada Addy yang still the best Papa in the World...

So uols dah ucapkan selamat hari bapa kepada bapa anda tak?..segeraaaaa

3 comments:

Wazi Volks said...

bergenang airmata baca..
i dah tak der daddy... ;(
sapa nak jadi daddy i...

Yus said...

Volks: heheheh i pun tak ada daddy.. meh datang putrajaya..kat sini banyak daddy..hehehehe

Ajonz said...

happy fathers day to me