19 June 2009

JAMUAN NASI AYAM DI RUMAH LIAS

aduhai..tgh-tgh akak update blog tetiba akak terlelap tidor...sedar-sedar dah pukul 4 pagi dalam keadaan meniarap atas katil kepala dongak ke screen computer...Aduhhh lengoh kepala..tu pun sebab akak terderngar Addy baru balik dari main airsoft ...pandai dia balik senyap-senyap kul 4 pagi....babab kang...

Hari Jumaat memang hari rezeki lah tuk akak..Lias pelawa akak dan kengkawan makan malam kat umah dia.. tapi yang masak bakal adik ipar dia...tapi yang datang kawan-kawan dia... Weh dik Lias hensem laaaa..

Nama dia Lee...badan pun kurus dari lias..muka pun manis dari lias...segala2 lebih dari lias laaa...bakal jadi tokey dia nih...

Okey berbalik dengan Menu Nasi Ayam nih.. meh akak tunjuk siapa yang berada di sebalik tabir nyer yek...tapi akak berani katalah..kalau bukak kedai Nasi Ayam nih mesti beratur orang nak order..memang sedap....tak tahu lak akak budak lelaki yang ala2 ganaz nih pandai memasak...


Persiapan menyediakan Nasi Ayam.. Lias tolong masak nasi..Lee buat bahan-bahan perencah..awek dia jadi tukang masak utama..ha'ah yek kawan-kawan..Adik Lias dah ada gf...kena langkah bendul lah ko Lias

we all kat rumah Lias buat macam rumah sendiri..maklumlah semua ada title bujang.. termasuk lah akak nih..akak bawak Mak buyung sama....Akak tengok pemandangan Putrajaya dari umah lias...sebenarnya pemandangan opis akak dari rumah Lias... rumah dia belakang opis jer..kalau tak datang juga kerja tak tahulah akak...

Hasbul nih kengkadang akak musykil gak...dia nih suka tengok citer melayu..tak kira lah citer apa mesti dia tengok.. yang tak tahan tu dia leh layan sengsorang cerita 3 Janda sambil duduk bersimpuh ayu...pelik kan..

Kengkawan akak yang lain semua dok lapar tunggu bila nasi ayam nak siap..we all datang rumah Lias nih dari pukul 6 lepas opis hour..macam2 citer lah keluar...citer gi vacation laa, citer tempat makan best laaa..tapi banyak citer usik mengusik Edan..apa cerita dia ?..adalah tak leh bagi tau..saper suruh tak datang?..hehehe

Meh akak tunjuk gambar ingredient dia..akak tak tolong masak..akak tolong tengok jer...akak kan Mak Hayam..mana leh mencemar duli ke dapur...

Tengok apa yang we all buat sepanjang Lias kat dapur ngan adik dia ngan bakal adik ipar dia... buat macam rumah Lias yer kengkawan ... jangan buat macam rumah sendiri..

wallllaaaaa..dah siap dah..kailan masak kicap..kuah kicap atas ayam..tauhu masak kicap..dan sambal dia walllaaaaa..memang sedap....banyak tau we all makan...akak makan sikit jer..tapi semua makan banyak sangat......

last sekali lepas kami semua mengesot dari meja makan..tukang masak lak makan..sian depa..akak ajak makan sekali tetapi malu2...yang kawan2 Lias nih tak reti2 nak blah dari meja..

Moh le kita balik rumah..dah malam lah kengkawan...rumah akak jauh..kat ampang nun...

Edan tak leh balik balik rumah lagi..kena jaga server..tak per hari nih kita makan free kan..ko buat kerja molek2 akak balik rumah tarik selimut duk atas katil dalam ekon..sejuk gak....tu yang terlelap masa tulis entry nih....

Lain kali sesiapa yang nak ajak akak makan lagi jangan lah malu2..akak mesti datang di mana makanan berada...

3 comments:

jAjArAzAk said...

wei sedappnyerr....nape buat time sy MC...waaaa..

p/s : kem slm kt adik abul yg sangat ayu b'simpuh itu...kalah mak hayam..

rinzz said...

mak hayam mane main simpuh2 ja.. x ganazzz huhu..
a'aa sedappp.. kalo ade moist choc cake lagi yummyyyy huhu

Yus said...

Rini: rugi tak datang..dia layan macam puteri..duduk jer kat meja makan tu..dorang bertungkus lumus kat dapur...

Hajar: tu lah saper suruh MC lama2..setengah hari sudahlah..kan dah ada orang rindu..siap SMS bagai nih