30 June 2009

LANGKAWI-PART 2 ASENIA RESORT

Akak sampai kul 1.00 kat Langkawi... kereta akak dah siap tunggu..akak dapat deal murahlah gak...RM270 tuk 4 hari 3 malam...akak sajer amik nissan sentra sebab boot dia besar sikit..maklumlah gi langkawi mesti nak isi barang banyak kan...

seperti biasa kalau kereta kat Langkawi nih, dapat minyak cukup-cukup jer tuk sampai ker Pump Station yang terhampir..apalaaaa... sib baik jumpa pump station yang masih ada minyak lagi...we all sampai kat pump station kat kedawang tu dah tadak minyak..sib baik 2 km lagi ada satu lagi pump station...

View dari bilik akak..akak duduk kat Aseania Resort Langkawi..dekat ngan underwater world...kiranya tempat makan memang berlambak dekat area sini...kalau rajin jalan kaki pun leh..kalau stay kat sini sila request bilik kat ground floor dan facing swimming pool yek...kat sini tadak lift..

Dari Lobby dah nampak swimming pool..kat Asenia Resort nih katanya mempunyai swimming pool yang terpanjang kat Malaysia..memang panjang tau..siap ada gelongsor tu sampai 3 biji..dua lagi kat bahagian adult..1 lagi kat bahagian children... ada pool tuk wave gak..kira best lah kalau bawak teenager dan kanak2..akak nih consider kanak2 tau..hiks...
Lobby kat tingkat satu...kalau duk kat ground floor tak yah turunkan barang kat sini....parking jer depan bilik tu...

Tapi kenapa hotel nih kaler pink yek..rasa pelik lak..kalau buat kaler lain tak leh ker..?

No comments: