08 June 2009

LANJUTAN APA ITU BLOG?

hai..salam ceria semua.. uols ceria tak hari nih...akak ala2 nampak pelangi gituew... okey sudah lah akak marapu nih.. next week akak akan mengganas kat blog akak satu lagi..opss ada ker..carilah kalau jumpa bagi tahu akak yek... heheheh

Akak dapat banyak phone call dari ramai kawan akak tanya pasal entry tu...jangan risau uols semua tak der kene mengena ngan uols..akak sajer suka2 buat entry ala2 gituew...orang lain buat akak buat lah juga..ala2 macam disclaimer gitew... tapi kalau uols terasa nasib lah kan...ada aku kesah?...hehhehe

by the way akak nak eloborate sikit pasal zaman akak susah dulu..kira 9 tahun or lapan tahun lepas... zaman tu akak memang tak berduit sangat...gaji laki akak kecik campur gaji akak lah yang ciput tu cukup2 jer bayar hutang.. so morale of the story tak payah lah berhutang...guna pakai apa yang mampu jer yek... zaman tu sorang kawan baik akak masa sekolah dulu (kim dan eileen) kerja kat KL..kat dema lah sekali dua akak meminjam duit nak lepaskan sesak akak nih.. tapi akak bayar balik tau.. tak caya tanya kim... nak beli sport rim pun hutang kat dia..heheheh kelakar..kisah lama kan.. tapi baik untuk renungan..sekarang nih masa untuk berjimat lak...bukan menghabiskan segala duit gaji yang dapat tu yek.. simpan sikit utk emergency...

So lepas nih jangan lah call kim nak pinjam duit lak...akak tak mo sangkut paut yek...... dia nak habiskan duit dia nak buat banglo kat kuala kangsar nun.. pastu nak cat kereta dia warna pelangi..pastu nak gi jenjalan kat obersea...

weh Kim...kalau datang KL meh leh singgah kat umah aku..umah aku dah ada ekon..tapi dalam bilik aku jer lah yek..bilik ko tu nanti pelan2 aku pasang ekon yek...(opss ada ke bilik guess kat umah aku yek?..semua rupa bilik stor..).. sambil ko tidor tu aku boleh hiburkan ko dengan suara aku yang merdu..serius aku boleh karaoke dari petang sampai lewat pagi tau..aku tak penat..ko penat dengar yek?...

P/S; serius akak dah ada blog baru...tapi not for public...lepas nih akak nak register dot.com lak..edan...pinjam credit card ko..akak tak der credit card nih..nanti akak transfer lah dalam maybank ko...

1 comment:

edan said...

apa kelas pakai kredit card... kita bayar cash...