13 June 2009

PULANG MARI LAH PULANG

Horayyyy..hari nih dah Jumaat..penat tau akak nak tunggu waktu balik hari nih..rasa macam jam tu stop kat pukul 3 jer....tapi nasib baik akak banyak kerja nak di layan...opss layan makan pun banyak gak....sedar2 dah pukul 5.30..tima packing barang....kerja yang tak siap lagi tu boleh tunggu senin yek...akak janji akak datang kerja...Insya-Allah...
Addy and Alli dah tunggu kat opis akak dah..kisahnya cuti hari nih..kalau akak tahu akak EL hari nih..opsss.. cuaca still tak berubah masih jerebu lagi...panas tu jangan cakaplah...akak lalu MEX masa balik kerja akak tak nampak dah KLCC...sayup2 jer gituew...

Alli pulak dalam kereta sekejap duduk kat atas..kejap duduk kat bawah..kejap2 kedepan..akak nak duduk kat depan tu tak leh sebab dah ada car seat..kalau akak nak duduk juga pun boleh..kan akak nih kecik molek kannn..matilah akak kena carut lepas nih..

Alli pulak sibuk kacau addy..sekejap -sekejap tunjuk arah jalan..macamlah kita nak ikut kata dia jer kan..

Ni masa dia duduk kat depan ..dia asyik tiru aksi orang naik motor jer..suka sangat kalau dapat naik motor..tapi sekarang tak leh naik sebab ada haze..tak pasal2 masuk spital pasal asthma lak...

lepas kena marah..terus dia duduk diam kat belakang.. tapi still nak kena monitor..kadang2 terus jer dia panjat nak ke dashboard belakang..isk..isk...buasnyer..manalah dia dapat tenaga yek...sehari suntuk bergerak pun tak per..makan kurang..tu lah pasal makin kurus

dah kena marah..baru nak buat muka kesian...pastu siap nak kiss kita...budak2 nih biasalah macam tu..dia nih panda pujuk orang....Malam nih akaknak balik kampung ke rumah MIL akak...apa maksudnyer..hari rehat sedunia..hehehhehe bye...

No comments: