18 June 2009

TERGEMPAR DARI PUTRAJAYA

Akak nak citer sikit pasal citer panas baru-baru nih..kisahnyer akak balik lambat hari tu..sebab makan kat mamak ngan Wanie lah..tetiba akak dapat call kata ada problem kat area depan opis.. serius betul masalah nyer... akak tengok kawan akak tu sengsorang pastu akak panggil kawan-kawan akak dari account dept dan IT deparment turun membantu..dengan segera dorang dah terpacak kat kat depan akak dan kawan akak tu...

Serius betul depa dok gaduh..akak diam sajer amik gambar..tu pun akak kena sound kenapa amik gambar depa nak gaduh..akak kan paparazi murahan.. akak dok diam kat tepi kereta akak...semua dah ready nak bertumbuk nih..akak suspend gak..akak sorang jer pompuan..buatnyer kena rogol kang..opss ada ker orang nak rogol akak heheheheh


sampai satu tahap dah tak boleh di selamatkan.. ada satu kereta tu tetiba start enjin terus menderu laju kena kawan akak dari IT dept...apa lagi senak perut..dengar citer anu dia dah tak leh guna seminggu kot...jangan bagi tahu dia akak citer pasal nih kat korang....


Dah kena langgar tu kena lenyek pulak..akak memang dari mula asyik amik gambar nak jadikan bukti..kawan-kawan akak yang lain macam Nusin, Edan, Yuszairi, Lias semua pakat lari sembunyi balik pokok yang kurus tu..kalau nusin duduk balik pokok memang tak nampak..tapi yang tak tahan Edan pun sembunyi balik pokok...sah-sah terjojol bahagian yang berlemak dia tu...

Lepas settle semua we all angakat member bawak gi hospital putrajaya...sebenarnya masalah tu boleh diselesaikan tanpa ada gaduh-gaduh pun ..tapi kalau dah lelaki yang bertekak ...dema bukan guna mulut..guna tangan lagi laju....suspend tak uols kalau ada kat situ....?Nak tahu kisah selanjutnya....meh tgk gambar....
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V






Sebenarnya mengkarung buat hal tak leh start lagi..batery kong...heheheh...ingat tak akak ada citer akak ada haiwan peliharaan satu mengkarung satu lagi tenggiling...tenggiling memang dah lama tak leh start.....batery gak problem...mengkarung nih hari tu pecah cermin kena batu..pastu alternator problem..baru 2 minggu pulang ke pangkuan akak...

Tu faizul tengah dok godek pakai jumper dia...akak panggil depa nih resque team... gila cepat bagi respond..macam team wonder pet lak....

Ni pulak pelakon tambahan... sebenarnya kawan-kawan akak nih teringin nak masuk ANAK WAYANG.. tapi rasa2nyer tak der talent...tak per lah ...nasihat akak don't quit your day job...heheheh...jumpa esok tau...matilah akak lepas nih.......

3 comments:

yantysamsul said...

lepas nie service centre p2 dah nak bukak kat putrajaya..tentative start operation awal next month...hantar lah tenggiling tue gi repair...bagi bonus kitorg byk skit k..hehehhe

Yus said...

bagussss.patutnya service dah leh pikir lama hal tu...putrajaya nih kan banyak gomennn..semua mampu pakai kete P2..kereta murah kan..ni nak kene gi puchong..err ada keje kosong tak?heheheh

edan rashid said...

banyak la ko punya team wonderpet...