16 July 2009

1 YEAR AND 6 MONTH OLD JAP

Dah setahun 6 bulan dah dia yek...Akak lupa ada lagi satu injection yang dia tak kena lagi... masa 18 bulan patut dia kena..nih dah lewat 2 minggu..tapi tak kisah..tu cuma estimated that age lah yang kita kena buat kan..

confident jek dia nak kena injection nih...akak check dia tak ada fever so boleh proceed lah... dulu dia tak tahu apa..sekarang nih maybe dia dah boleh ingat kalau dia kena injection tu..sakit ker..

seronok dia sampai kat clinic tu tengok ada geng nak main..Alli nih tak kasar orang dia.. dia tak derlah nak main tolak-tolak orang sebab nak rebut permainan atau barang..cuma Addy risau dia jatuh jer...dia lebih kepada budak yang suka berkawan dan mengalah...budak tu baru 1 tahun umur dia..jalan pun tak lurus lagi..tu yang risau Alli terkasar ker...tertolak ker...

Di temani oleh Pak Chu Boy seronok dia melayan main gelongsor tu... Dia tahu kat sini nanti dia kene injection..Akak tanya dia Alli nak buat apa kat sini dia boleh tunjuk ngan jari, dia nak kena cucuk kat lengan dia..mungkin dia ingat lagi masa dia kena tahan wad kat Ampang Puteri tu kot..3 hari drip water tu bersambung ngan tangan dia...

Bila doctor panggil confident jer masuk tanpa orang pegang dia..jumpa doctor terus dia behave sampai doctor kata baring dia pun baring pastu suruh mengiring dia pun mengiring ..tapi masa kena cucuk tu terkejut menjerit sekejap lah..hehehhe..akak nak amik gambar masa tu doctor tak bagi katanya medical practise...akak okey jer kalau orang tak bagi amik gambar..maybe ada reason mereka sendiri kot...

sekejap jer dia menjerit..tak sampai 10 saat senyap balik..ngada lah tu...berat dia 10.5 kg..wuihhh dah berat yek..patut lenguh tangan akak dukung dia...

No comments: