20 July 2009

COMPUTER BARU?-SECOND HAND JEK

Akak kerja kat opis nih dah dua tahun..PC akak tak pernah bagi problem..walaupun PC nih dari orang yang lama kat tempat akak..kiranya PC nih dah outdated laa... Tapi sejak akhir-akhir nih..makin teruk lak dia...So akak request kat It Dept kalau ada PC yang lagi okey dari akak punya nih..tak dapat yang baru pun takper janji lagi lajuuu..

So satu hari yang indah tu..datanglah Edan dan faizul datang menolak troli dan walaaaaa..akak dapat PC baru..tapi secondhand jer lah..janji okey...

Bertungkus lumut Edan menukar PC akak..PC baru nih dia dah format dah kat bilik server..kat sini cuma nak setting sikit-sikit..pastu nak tukar sparepart apa-apa yang patut...

Akak suruh dia duduk atas kerusi tak mo..nak juga duduk kat lantai tu...mak ai teruknya bawak meja akak..apalah harta karun yang akak simpan yek...

Eleh baru buat sikit dah penat... Ke ko amik napas tgk orang kat depan tu...tak nampak lah Edan kalau duduk kat bawah meja..kalau ko berdiri baru leh nampak dia...so komputer akak dah laju lepas nih...makin pantas akak buat kerja..tapi ada satu masalah lak...

Opis akak tak bagi datang opis pada hari cuti termasuk public holiday..walaupun bukan buat overtime...kenapa yek..akak betul-betul musykil..apa reason dia yek..so macam mana kerja yang pending nih..dah lah staff tak cukup.kompeni uols macam nih ker.opis kat KLCC tu pun boleh masuk hari minggu tau...sungguh tak bijak....


Apa-apa pun akak happy..I'm backkkkkk..PC akak dah kencang macam kuda berlari..kudaku lari gagah berani...

2 comments:

edan said...

CEH... TAK ABIS2 KENA GAMBAR AKU...

rinzzzzzz said...

ni yg jeles ni, da bekurun komplen cpu slow tp xde action.. mentang² k.yus 1 flr ngan 'tut' terus je dpt.. edan mmg x adil!!