20 July 2009

DATING DENGAN MEE UDANG

FYI akak dah hantar MIL akak balik rumah dia...dah tak sabar-sabar dah dia nak balik...baru sebulan dok umah akak...rindu ngan kawan bergosip dia kat keliling rumah lah tu..hari-hari update citer...tapi dah sebulan tak update citer ngan kawan-kawan..nak ajar bukak blog dia tak pandai lak..heheheh

Kalau balik Taiping akak memang suka berjalan berdua ngan Addy jer..senang akak nak angkut or shopping macam-macam, akak ngan Addy sangat penggemar makanan... salah satu tempatnyer adalah Mee Udang kat belakang The Store Taiping..


Macam nih lah tempat dia..tepi jalan pastu tepi longkang jer..Mee dia tak der lah sedap mana..tapi akak suka makan udang dia..rangup jer.....besar-besar lak tu...kalau akak dapat masak udang nih akak buat mee udang tapi kuah dia pekat sikit..lagi best..

Cuba cari mee...nampak tak..tak nampak mee lah uols..sebab udang tu besar-besar duk bersarang dalam mangkuk tu.... akak makan dulu yek..

Addy pun makan mee udang gak....tak pandang kiri kanan..dulu masa bercinta dia tolong akak kopekkan kulit udang nih..tapi sekarang dia kopek udang dia sorang jer tau..benci tau.. menyampah akak...

Pulak tu makan sambil menjilat jari..akak juga yang terkial-kial nak buang kulit udang nih... lain kali akak nak suruh dia gak kopek kulit udang nih....

1 comment:

Wazi @ Volks said...

Moral of the story and lesson learn..
masa berchenta jgn dok gatai nak kopek kulit udang dan seangkatannya.. hehehe.. sindri mau ingatlah hehehe