15 July 2009

KAMERA KECIK BARU

Akak balik rumah setelah penat membanting tulan kat opis, akak nampak satu paper bag.... akka ingat just paper bag biasa...kadang2 apa isi dalam paper bag tak sama ngan paper bag tu...

Tapi akak tengok paper bag tu tulis panasonic..mana pernah akak guna panasonic kat rumah akak nih..PENSONIC tu adalah...addy lak senyap jer...tapi mata akak asyik ternampak jer paper bag tu kat rak buku kat rumah akak...

Dengan perasaan ingin tahu akak jeguk dalam tu..Eh ada kota kamera lah..akak tanya Addy ..dia kata dia beli tadi kat Ampang Point...Eh dia tak pernah bagi tahu akak pun..selama nih sebelum beli barang sure dia akak call akak mintak second opinion.. kali nih tak pulak...

Dia kata nak bagi akak tuk amik gambar letak kat blog..yang senang kecik sikit..kalau DSLR kang tak terbawak lak..dia kata murah jer RM499 siap bagi 8 MB memory card...suprise akak tau...dia kata akak asyik amik gambar pakai henpon jer..akak pakai henpon pun sebab henpon akak 8.1 megapixel...yang camera nih pun 8 megapixel jugak...

Dia kata henpon dan kamera tak sama quality walaupun sama megapixel dia...lagi pun henpon dicipta tuk bercakap ngan orang..camera nih memang tuk amik gambar jer..jangan cakap ngan camera sudah....

Okeylah...buat amik gambar blog jer pun... anyway ..Thanks yek....lain kali kalau nak beli camera lagi bagi tahu..boleh akak pilih yang canggih sikit... nih simple jer...murah lak tu...

Orang dah bagi amik jer lah kan..banyak komplen lak...bermula lah episod kamera kecik akak. Kalau gambar tak cantik tu bukan salah akak..salah Addy kay...

No comments: