01 July 2009

LANGKAWI-PART 4 TASIK DAYANG BUNTING

Sampai jugak akak kat sini...inilah first time akak sampai kat sini...per person charge RM29 covered 3 places like Tasik dayang Bunting, Eagle Feeding dan Pulau Beras Basah...

So tengok gambar lah yek

Kat sini banyak monyet..kalau uols bawak barang sure dia nak rampas jer...Addy punya beg pack yang banyak tali tu pun dia nak tarik..seram tul lah akak ngan Monyet kat sini...

akak ingat pergi ke sini dari boat terus leh lompat masuk dalam tasik..tapi kena menapak naik bukit lah uols..bukit dia pulak tu tinggi bebenor..yang nak sampai ke tasik tu lagiiiii lah curam... akak taklarat dah...ni lah first time dah last time akak datang sini...penat seh....

Sampai kat Tasik ada platform yang bina utk guest nak buat terjun tiruk ker...terbalik kuang ker...tapi dalam gilerrr..Addy berani swimming tak pakai life jacket..tapi akak rela sewa RM5..takut tau...

See..kaki tak jejak tau...tak nampak apa pun kat dalam tasik nih.. tasik nih walaupun bertemu dengan laut tapi dia tak rasa masin tau.. akak try jugak rasa memang tak masin..kenapa yek?

Lepas mandi kat sini ada kolam tuk kita massage kaki by ikan keli...akak geli tul ..dia tak gigit tapi dia main kerumun kaki pastu gesel-gesel sesungut dia kat kaki kita..banyak giler..akak geli tul...akak campak biskut kat tempat Addy terus dia kerumun lagi banyak..ada tu sampai gigit kaki Addy..hahahahaha padan muka...

3 comments:

edan rashid said...

tulah... tu yang kitorang ajak pergi gym... ni tak mo... mamak mau... ahahaha

Ajonz said...

orang habaq laa kalo wanita ka mandi kat tasik nih balik nanti mungkin melekat kut.. ada dah try menjadi tapi tak tau laa semuanya kuasa tuhan kalo ada rezeki insyallah heheh. heheh

Yus said...

edan: Errr mamak tu xcercise gak tu..tang mulut..

Ajonz: dengar cam tu gak tapi ikut kajian kandungan air dia baik tuk rahim...maybe kot sebab pertemuan laut masin dan air tawar..