01 July 2009

LANGKAWI-PART 6 PULAU BERAS BASAH

Ntah macam mana pulau nih dapat nama..banyak sangat pulau kot sampai tak tahu nak bagi nama apa..ada 104 pulau tau sekeliling langkawi nih...tapi they all mention only 99 sebab nilai 99 senang ingat lagi pun Asma Al-husna ada 99 kan...

Tambah lagi satu koleksi pulau akak dah pergi...kali ni pulau beras basah..cantik gak pulau nih

Jetty tempat tutun dari boat..tapi boat akak terus parking sampai ker tepi pantai...boleh snorkeling tapi akak nampak banyak dead coral...bo0atman tu kata kalau nak tengok coral kena pergi tempat lain...kat sini just nak mandi manda jer...

bukti akak dah sampai..naper akak nambak macam kek bentat...penat kot....

Ramai orang mandi manda..akak idaklah sebab dah tengah hari rambang...malas akak nak bagi tan kulit nih..

Pasir dia putih dan agak halus lah jugak..akak dan addy tak tahu nak buat apa dah..just baring2..kat sini kalau lepa sikit barang nanti monyet kebas...jaga barang masing-masing yek

Kat sini tadak toilet..tadak jual makan..jual air sahaja..kalau nak terberak atau terkencing pandai-pandai lah pikir cara yang munasabah yek..macam zaman purba dulu lah yek....

6 comments:

edan rashid said...

arghhhh... pulau... pantai... air masin... aaaaaaaaaaaaaa....

QRinzzzzzz said...

xde actvt snorkeling ker??

QnR said...

uishhh.. so kak yus ader korek pasir tak nak tanam sisa² buangan toksin huhu siap buat batu penanda lagik kui kui

beratpit said...

siap tinggal note... yus wuz ere... akakakakaka

QR said...

tak pun Dan.. 'yus treasure'.. huhu eeeeeeeee geli jek.. uwekkk..

Yus said...

snorkeling tak buat kat sini..skodeng ada..hahahha..tak sempat tinggal harta karun...jadi mat salleh jap