02 July 2009

LANGKAWI-PART 7 IDAMAN SURI

dah berapa kali akak dok usha tempat nih..dari hari first day akak dah buat lawatan kunjungan muhibbah.. akak tengok harga, akak belek barang semua berkenan..dulu akak tak amik kisah kalau bab pinggan mangkuk nih...tapi since akak rasa tua terus rasa macam makcik-makcik dah...pinggan mangkuk nih asyik tak lepas pandang jer...

Idaman Suri..sah lah kena betul nama dia..kalau dah jadi suri rumahtangga memang pinggan mangkuk lah beraja di hati....akak memang plan nak beli luminarc atau corelle..tapi akak ada hero yang sedang membesar... nak simpan dalam almari rasa tak berbaloi lak..addy suruh beli pinggan melamin jer..senang sebab Alli sedang membesar...tapi kalau nak beli corelle pun tadak masalah...ikut suka hati akak ..tapi hati akak berkata nak semuaaaaaa..uwaaaaaa...

ko tengok tu..punya lah banyak...ni baru section pinggan melamin...belum masuk pinggan vantage corak english style tu...geram nyer akak...tak per nanti boleh datang lagi...

Pastu sekarang nih semua bedsheet bercorak englisg style..murah gilerrrr..kain cotton lak tu...sejuk jer....akak geram nak beli sampai 3 set tapi Addy kata cam mana nak angkut bawak balik...nak naik ERL lagi nih....warna merah nih cantik gak

Ni pun cantik gak.....hari nih hari terakhir akak kat sini..nak kena decide nak beli apa..Sib baik masa datang sini akak datang ngan Addy jer..mak akak dan Mak mertua dah shopping semalam sekarang turn jaga Alli..tak leh bawak Alli ke sini..banyak ragam....

Yang nih pun cantik gak...dia datang ngan 4 pillow case...satu bolster case..satu comforter..dan satu beedsheet..nanti akak pasang kat katil akak tunjuk yek....murah gilerrrrr.serius..tak dapat kat KL harga nih....

Hehehe..sebahagian akak beli...macam mana nak bawak balik nih yek... nih baru barang akak..mak akak lagi...akak tahu kenapa setiap mall kat sini jual beg..sebab orang yang datang sini tak pernah cukup beg..mesti kena beli beg lagi satu..akak pun sama..hahahahahahah

8 comments:

Syen said...

wah... jangan lupa untuk aku yer.. benda best2 dari langkawi tu..

Yus said...

syen: ada aku bagi cekelat ...jangan lupa turun tingkat 1 esok..hahahah

edan said...

aku malu nak turun tingkat satu sekarang... ahahahaha... minggu ni tak jejak pun lagi... tapi kan... alangkah bahagianya kalau comforter tu ada kat dalam bilik server... best tul melingkar dalam tu... ahahaha

Yus said...

Edan..naoer malu? Dah seminggu ko gi kerja tak pakai seluarker?....aku dah sarungkan tilam ku dengan comforter baru ..wah meriah ngan corak bunga2..rasa tidor dalam taman

edan said...

uiks... dah sampai umah ke... :P

azr said...

idaman suriiiiiiiiiiiii.. besnyerrrrrrrr

yantysamsul said...

Ehem...cekelat??

edan rashid said...

ahahaha... esok pagi ada makan2 free kat account dept yek... ahahaha