21 July 2009

MAKAN LAGI...

Tetiba akak teringin nak gi carrefour wangsa maju...kat sana tetiba lak terpengaruh nak upgrade 4mb punya streamyx..ada promotion...dia kata dua hari bekerja dah boleh dapat..tapi now dah seminggu batang hidung 4mb pun tarak...tipu punya orang..

Nak makan nasi tengah hari..kat Tempayaki ada nasi tau uols...boleh lah tapi portion dia sikit ..at least boleh diet..yer ker diet..akak rasa nih tempat kedua akak terjah makan tuk hari nih jer...

seperti biasa Alli bukan boleh duk diam atas kerusi tu..asyik nak turun jer..ni pun tak sampai 5 minit dia duk kat situ.. jap lagi macam-macam idea dia nak buat

Kan akak dah cakap ..sekejap jer..pastu pandai-pandai nak turun sendiri..susah kalau makan dengan Alli jer..dia nih nampak jer lembut tapi aktif kemain..dalam kepala dia macam-macam dia nak buat..

Nasib baik ada MIL akak volunter nak jaga gilir-gilir Alli nih..akak ngan Ady makan dulu..dia bawak Alli jalan-jalan dulu...lepas tu turn akak pulak dukung si Alli nih berjalan dia makan pulak...Alli....Alli..lain kali tinggal Alli kat rumah..

Akak makan banyak sayur-sayuran jer tau..tapi nasi tu macam tak cukup lak....sikit sangat..akak nih species makan nasi seperiuk..opsss...

1 comment:

edan said...

hmmmm... masa aku bagik makan ali kat redang tu dia baik je... dengar je cakap... ahahahaha... macam biasa... budak2 bila ngan family dia manja sikit...