22 July 2009

MEJA SOLEK KU..

Sebenarnya bukan meja solek pun..akak buat Para jadi macam meja solek..maklumlah anak akak sedang membesar..kalau akak letak meja solek abih dia selongkar buat macam semua barang tu dia punya... so kalau pakai drill terus ke dinding dia susah sikit nak mencapai...

kalau dia boleh capai pun maybe dia dah besar sikit so dia boleh faham kalau kata tak boleh main..

simple kan...antara koleksi parfume yang akak selalu pakai..kalau yang jarang pakai akak simpan dalam drawer kat tempat lain..tak pun ada yang dah kene rembat ngan mak akak atau adik pompuan akak..yes adik akak pun pengemar parfume...

Kecik dan simple...tak payah letak banyak-banyak... tak yah penutup sebab senang capai dan main sembur jer...

Laci pertama akak letak bedak..akak pakai bedak miyami jer..beli kat cosway..yang itu jer akak tgk sesuai dengan kaler kulit akak.. ada loose powder YSL dan blusher YSL...akak pernah pakai MAC tapi tak sebest miyami nih... Laci kedua akak simpan segala jenis mascara..dari jenama MAC, Lancom, Tsuya-Tsyuya, Loreal..ada satu tu curly iron tuk bulu mata..nak kasi lentik...pakai bateri..semua akak sauk..mana yang sempat akak capai...


Laci ketiga akak simpan foudation..base foundation macam kryolan.. tuk shading pun ada tapi jarang pakai.. tinted moisteriser.. jenama loreal punya foudation pun ada...akak ada pallet foudation brand dermacolour..tapi akak jarang pakai sebab sesuai tuk shading jer..yang besar-besar akak simpan dalam beg makeup yang gedabak tu... Laci ke empat akak simpan eyeshadow... brand elianto pun ada... murah kannn...dior pun ada..akak suka gak pakai make up dior nih...

Laci ke lima lak akak simpan lipstic dan gloss lipstic..banyak jenama dior..akak suka pakai lipstic dior..lagi satu akak suka pakai lipstic MAC..bau dia sedap jer..macam bau cocoa butter... jenama Maybeline pun ada...givenchy, clinic nyer lipstic pun ada....tapi warna nyer semua macam sepesen jer..ala-ala pink atau mouve..pastu akak selit brush tuk loose powder dan blusher..

Makeup yang akak jarang pakai gi kerja akak simpan dalam metal bag akak..kalau sesekali keluar jenjalan baru akak pakai kaler yang garang-garang sikit...

Akak suka para nih sebab comel dan organised..tak makan banyak space.. owh akak ada sangkut sekali akak punya straightening iron, curly iron dan hairdrayer..tapi selalu akak pakai iron tuk straight rambut tu..kalau pakai curly iron makan banyak masa..dengan Alli yang suka membantu nih susah akak nak pakai...

3 comments:

murnie sangat said...

cun la para mekap akak.beli kat ner ek?

Abet said...

Question: Where did you get the tsuya tsuya fibre eyelash (white colour)..? :)

Yus said...

Abet: I got White colur fiber at Isetan KLCC and the black colur from Jusco AU2 keramat.. are u interested?