21 July 2009

MUSIM DURIAN DATANG LAGI

Masa balik kampung tengok banyak orang jual durian kat tepi jalan..tapi harga dia tak murah gak..kalau yang main longgok tu maybe murah laa.. tapi dia charge akak satu kilo RM8. Akak bukan nak makan kulit dia..akak nak makan isi dia.. dek kerana akak teringin gak beli jer laa

Hujan renyai-renyai pun tak menghalang akak makan kat situ gak.. Malas nak bawak balik rumah..tahujer lah kan..bawak dalamkerete tak sampai sejam tapi kalau bau dia tertinggal satu hari pun tak hilang..akak nak makan kat situ gak...

Amacam kelas tak akak mengadap durian kat tepi jalan..akak beli sebijik jer..akak punya request tak mo yang pahit..akak nak yang lemak manis dan isi dia tebal..Durian nih dari Batu Kurau..sedap tau...Dah lah cuaca sejuk...makan durian rasa cam best jer...

Macam kucing tidur kan durian nih..cantik jer..puas hati akak makan...Addy makan sikit jer..sebab dia lagi suka kalau durian tu di buat serawa..kalau orang perak nih dia suka makan ngan kuih jala..akak tak suka..akak suka makan terus jek..

Isi dia lemak manis..pastu tebal lak...Akak boleh makan durian nih paling banyak pun dua bijik..mula-mula memang nak amik banyak tapi sebijik pun tak larat nak habis..

Masa sedang dok makan nih tetiba dengar bunyi excident...berlari akak punya Addy nak jadi paparazi amik gambar..rupa-rupanya ada dua bijik motor berlanggar dengan gerai burger yang melintas jalan..gerai burger tu lak tadak lampu pi lintas jalan kat tempat gelap pasai apa..lagi pun hujan renyai sure motor tu tak nampak kan...

Kesian motor india tu patah riuh..agak-agaknyer sempat jadi superman rider tu..akak tetap khusyuk makan durian..abih dengan tokey durian tinggalkan stall dia nak tgk excident..akak angkut bawak balik durian tu kang.....

No comments: