15 July 2009

SABA' @ CYBERJAYA MALAYSIA

Uols pernah gi makan kat Cyberjaya tak...uols tahu tak kat cyberjaya nih ada tempat makan makanan orang Arab..kalau uols tak pernah try lagi cuba datang sini..tak yah nak pergi ke saudi arabia nak makan makanan depa..kat sini best tau..dah lah portion dia macam nak bagi orang Arab makan ..punya lah banyakkkkk...

Nampak tak Edan tengah berlari naik tangga sambil diikut rapat oleh Faizul..dia takut pak arab tu lari ker or ayam dia lari..... akak maintain cat walk dari belakang...akak kan gadis sopan santun...
Nama restoran nih saba'...ada meaning nama saba' nih..dia merupakan satu kawan kat Arab sana..Ada dia tulis dalam menu tapi akak tak sempat baca sebab akak terlalu asyik pandang makanan dia....
Tak yah practise nak sebut bahasa arab...pelayan dia ada orang melayu...tapi banyak orang yang cakap arab kat sini... akak pandai cakap Syukran jer..

Partner in crime akak bercita-cita nak makan sekor ayam....ayam nih akak kurang sikit ...akak mintak quarter...Edan kata dia leh abis sekor ayam kalau kongsi berdua..kalau kongsi dengan Faizul the gorilla akak percaya laaaaa..tapi kalau dia bedal sorang pun akak buat-buat terkejut jer....padahal dah tahu....
faizul sibuk juga nak call Bos bagi explaination..tak yah..besok boleh citer..sekarang kita makan dulu....perut biar kasi kenyang....akak memang tak leh kurus kalau kerja kat opis sekarang..banyak nau orang yang boleh jadi partner in crime..kalau sorang tak datang..ada sorang lagi....
akak makan chicken hanith....beras dia panjang-panjang..puas hati..akak order air vimto tapi dah abis..stock dari negara dorang tak sampai lagi...rasa air vimto nih macam blackcurrent tapi pekat dan sedap tau....

ayam yang berkelubung dalam aluminium foil tu sebab dia takut Edan dan Faizul nak makan dia...ntah apa nama makanan nih...tapi ayam dia style rosted kot....
Ini ada air berkabonat ...tapi memang sedap...Faizul kata sedap sebab wife dia mesti pau dia sebotol kalau faizul makan kat sini...akak tak pernah try..akak take away satu botol jer...akak bawak balik umah ..akak teguk sikit..yer laaaaa.best siot....lain dari air berkabonat kat sini..akak sorok dalam lemari ais kat umah akak...pastu akak surfing internet..sekali Addy sudah jumpa dalam lemari ais tu pastu dia bedal sorang-sorang sampai abis...dia ingat akak tak suka so simpan dalam peti ais...cissss... macam semut dia nih..mana orang sorok mesti dia jumpa

1 comment:

ninja_K said...

semalam amik order bos kat ctu.. baek punya kona, sudahnye sambal die tumpah.. abes seat kebal gua beb... tensiiiiiiiii.. dah la bau durian kunyit x abes ilang lagi