26 August 2009

1 RAMADHAN

Mak akak ajak adik beradik dia dan anak-anak balik ke rumah mak akak semata-mata nak berbuka puasa bersama.. mak akak memang pandai masak..akak tak habis menuntut lagi... adik perempuan akak pulak tak mula-mula menuntut lagi..heheheh...

Macam-macam gelagat berlaku pada hari nih.. Ini boy sepupu akak yang paling kecik.. dah menangis2 sebab lapar sangat.. tak bagi dia bukak puasa sebab sekarang nih lagi sepuluh minit dah nak waktu berbuka...

Umur dia pun dah 8 tahun.. dah kira kuat dah.. tapi yer lah sebab dia nih manja sikit.. semua benda tak larat nak buat dah.. terlentang dah dari pukul 3 petang tadi.. kalau waktu sekolah macam mana lah yek...
Mak akak masak nasi beriani dengan sambal tumis udang.. sedapppp....

Ayam masak merah... ada ayam golek sekor tuk akak..pastu ada jelatah .. perh..rasa dia memang best...
Kuih tepung pelita kot nama dia.. anak akak sangat gemar kuih nih....beria-ia dia makan...pastu kek gulung...akak nak beli murtabak yang sedap ada sorang pakcik tu buat kul 5.30 dah habis.. wah laku giler dorang meniaga hari pertama yek..cepat tutup kedai

Ada kocktail buah-buahan.. akak tak makan sebab akak tengok ada banyak susu cair dan kandungan bahan-bahan yang mengemukkan

Sirap bandung soda.. sampai satu cerek besar adik lelaki akak buat.. maklumlah ada 18 orang nak berbuka sama..akak cuma minum teh herba akak dan shake akak jer.. nasi beriani tu akak cuma makan 2 sudu jer...ayam golek akak bedal dekat separuh ayam tu..hehehhe


Abih tu buah pisang nih pun akak tak leh makan sebab tergolong dalam buah-buahan yang menggemukkan... tak per.. diet nyer pasal.. tapi serius akak tengok adik lelaki akak makan macam berselera sungguh nasi dia sorang jer pun dalam3 pot kot..huhuhuh

4 comments:

edan rashid said...

sekolah manalah belajar pisang tu menggemukkan... pisang tu sumber tenaga paling best sekali dalam dunia ni... pasal tu monyet aktif... pasal makan pisang...

Ajonz said...

bile ko nak jemput aku datang berbuka posa kat umah mak ko ek? nampak berselera hahahah siot tol aku gi baca posting ko pepagi buta nih wat ape.. ahahahha tergugat iman nafsu aku hahaha kang korek idong kang kang kang...

Yus said...

Edan.. yer lah buah yang menggemukan pisang dan durian.. kalau aku monyet baru aku boleh kurus sebab aku active nih aku badak.. heheheheh

Yus said...

Ajonz: tak yah rumah mak aku.. aku bawak tuk ko sambal tumis udang lepas puasa yek.. ko boleh makan sampai tengah hari..okey.. jangan korek hidung dulu...