17 August 2009

ADUHAI WIRA KU

Kenapa lah berjiwang bagai nih.. kes kat sini Wira nih adalah kereta buatan Malaysia akak. tahulah umur dia dah dekat satu abad.. tapi akak dah banyak ganti dengan sparepart baru.. asyik nak mintak duit jer.. akak letak kat tepi jalan kang.. baru padan muka..

Adalah satu hari tu akak bersemangat awal bertolak ke opis.. masa kat hiway MEX tu akak dah perasan centre locking dah macam giler.. sekejap2 tutup sendiri sekejap on balik..pastu radio lak tetiba dah tak keluar suara.. masa akak bukak tingkap nak bayar toll dah tak leh nak naik.. alamak sepanjang perjalanana akak dah rasa kalau mati enjin nih sure tak leh start dah..

Nasib baik sempat sampai opis.. memang betul cermin tu sampai sudah tak leh naik pastu alarm tak leh pakai dah.. mati jer enjin dah tak leh hidup balik.. akak tepon Edan sebab selalu memang dia awal datang opis.. dia kata jap lagi dia sampai dia tgk...

Sib baik sebelah parking akak kosong lagi.. akak plan kalau ada berani masuk parking sebelah akak nih akak nak baring jer.. tak kasi masuk parking.. parking nih tuk Edan jer.. heheheh bukan sayang kan edan tapi senang nak jumper kete akak dari kete dia.. dia kan pakai bateri lori...

Sekejap tu Faizul lak datang... dia jumper keter akak dari kete Edan pastu tutup cemin pastu dia confirm ini semua pasal alternator.. wah pandai orang IT kat opis akak nih yek... serba boleh.. Pastu satu lagi masalah ..kat Putrajaya nih mana ada bengkel... Sib baik ramai kawan yang membantu semua pakai kontek kawan-kawan panggil mekanik datang bawak barang dan pasang sekali...

Terbang RM200 akak hari nih.. tapi akak rasa happy sebab akak tahu kalau akak ada masalah apa-apa akak still ada kawan2 yang amat baik budi pekerti yang memberi bantuan.. Thanks Edan, Faizul, Shah, Abul, nusin, Yuszairi dan akak rasa ada lagi yang concern ... tak macam setengah orang yang tak reti berkawan tu .. kalau dia kena masalah, semua orang tak amik port jer.. sebab masa dia senang dulu dia belagak pastu ada back up besor dah tak pandang orang kuli macam kita nih...siapa yek? opsss

You Rock Guys....

1 comment:

edan said...

waaaaaa... katak hijau dipuji pakai bateri lori... ahahahaha... hampeh...