10 August 2009

THE CURVE

Heheheh..lama akak tak update blog..tak ada yang tinggal komen maksudnya tak yah lah akak rush nak siapkan entry..lagipun bukan ramai yang baca blog nih kan... Sekarang nih akak tersangat penat di office... so bloging nih dah jadi perkara no 10 or 11..yang penting akak nak tidur cukup-cukup... tapi kalau sabtu and ahad memang akak suka jenjalan ngan Addy dan Alli..
Kali ni akak berjalan di The Curve..nak beli baju tidur Alli hajatnya..kat sini baju tidur dia cantik-cantik...kain dia pun cotton yang amat selesa.. yang best kalau kat sini tempat baby dia memang cukup..kalau dia nak susu ker..nak salin diapers ker senang...sebelum berjalan buat susu dan salin diaper dia dulu..baru selesa..
Kat sini tak ramai orang..maybe sebab banyak tempat kemudahan macam nih..so tak ada lah pack sangat...
Kat area sini lah banyak jual barang-barang yang berpatutan harga dia... walaupun cuaca panas..akak gigih juga berjalan nak cari benda yang di idam tu...
Cantik kan baju budak2 kat sini... Kalau ada anak girl lagi best..geram jer akak tengok.. dapat juga akak sambar 3 helai baju Alli kat sini...tapi bukan kedai nih lah..akak nak amik warna pink tapi Addy beria-ia tak bagi takut anak jadi girl lak..dahlah Alli kalau berjalan lenggang kangkung dia lebih sangat..
Nak masuk dalam the Curve tu ada seekor lembu kat luar tu..rupa-rupanya Alli nih penakut tul dengan patung2 macam nih..kalau dari jauh kemain riuh mulut dia...siap buat bunyi lembu lagi...
Jangan tak tahu..Alli nih penggemar muzik..segala jenis muzik boleh buat dia ralit..kebetulan ada orang main piano kat sini..lepas orang tu main pandai lak Alli nih tepuk tangan.. sampai Alli sorang jer yang dengar pastu tepuk kuat-kuat..orang tu pun main lah juga lagi lagu sebab ada peminat kecik nih...
Pastu dia nampak lak haiwan yang berkeliaran nih...dia memang suka naik benda nih..akak ingat dia takut..tapi mak ai sampai tak mo turun... masa nak pilih haiwan mana pun dia dah rambang mata...
dia tak kasi akak pegang pun..dia nak bawak sendiri..kalau akak pegang jer jenuh dia nak menepis.. so akak jalan sebelah jer...
Masa nih dia perasan akak pegang bahagian belakang harimau dia tu..pastu akak tunjuk tangan akak yang akak tak pegang pun harimau dia...akak nampak kecik kan diri sebelah harimau tu...hehehh

1 comment:

edan rashid said...

yelah... kecik la sangat.... sejak diet ni kan... ngahahahahaha... ngahahahahahah....