16 August 2009

FUN TIME AT RED BOX@IOI MALL

Wahh lama dah tak berkaraoke.. dua bulan dah kot..lama ker? kali nih we all test tempat baru kat IOI Mall puchong.. cadangannya lepas opis hour Jumaat tu nak bertolak tapi bilik full lah pulah.. so amik session kul 11.00 pm sampai kul 3.oopm..amboi berani mati keluar memalam walaupun dan kahwin kan.. tapi addy memang sporting...dia bagi huha huha sekali sekala ngan opis mate akak..
Ni first time Rini dan Eyta keluar malam semata2 nak karaoke. akak kata jangan nak tidor pulak..maklumlah anak dara nih pukul 10.00 malam mata dan merah.. tak berjaga macam akak nih.. memang tahap BATGAL.. hahah
We all sampai dulu.. geng lelaki tak datang lagi.. nak makeup dulu kot...
Rini ajak akak main pool.. akak mana pandai.. kat sini kalau main pool dia charga RM18 per hour kalau snooker RM15 per hour... so kalau Rini sorang jer pandai main tak best lak.. lain kali kita keluar malam kita main Pool lak yek Rini.. ko mesti ajar akak tau..
We all surfing internet dulu kat waiting area... lambat nau.. akak dah tak sabar nak conquer mic nih..
Edan a.k.a Awie... bersiap sedia ngan gear dia....kenapa akak panggil dia Awie.. kalau uols pernah dengar lagu di penjara janji oleh Awie.. dengan tarik tinggi suara tu.. pergh macam tu lah dia... gila sampai key dia....akak rasa kalau mengaji mesti sedap kan.. opssss....
Akak nampak banyak belon.. akak bergambar ngan belon jer dah...
Tetiba masa dalam room tu akak punya camera tak berapa nak function akak tak tahu macam mana nak setting.. pastu dah last2 baru dapat gambar.. kalau nak gambar banyak dari camera Edan lah.. dia bawak DSLR...
Ni dah nak penghujung dah nih.. dalam kul 2 lebih dah.. masing2 dah ngantuk tapi akak still on lagi..kalau suruh nyanyi sampai kul 6 pagi akak pun boleh pastu terus jemaah subuh sesama kan uols...?
Shahriman pun dah kuyu jer mata.. apa nih tak rock lah kalau tidur awal...tengah kira masa bila nak balik dah nih.. besok bukan kerja kan....
Yusz pun dah tidor... Edan jer masih segar BUGAR... lepas nih we all nak balik ampang.. jauh lagi..depa nih duk area putrajaya dan seri kembangan jer....

So akak hang out kat dua tempat dengan depa akak nak buat comparison lah

Redbox Puchong- bilik kecil
Lagu banyak lagu baru
Mic dia bagi 3..we all ada 9 orang...
Soundsystem okey....

Neway Puchong- Bilik amaaaat besar ada tandas yangbersih kat dalam bilik
lagu tak banyak lagu baru tapi lagu yang ada pun banyak pilihan not bad
Mic dia bagi 4 walaupun we all datang 7 orang
Soundsystem okey tapi bilik tak berapa sound proof sebab kena slowkan volume

So korang tak boleh dapat semua yang terbaik kena pilih salah satu... Kalau boleh akak nak bilik macam kat Neway dan lagu macam kat Redbox....baru akak boleh ligat sampai 48jam..hehehhe

4 comments:

edan rashid said...

banyak la ko punya awie.. mana ada.. sawi ada la...

Yus said...

Wah...Abang Awie.. nak autograph... cayalahhhh...

edan rashid said...

awie... ada kat hr tu hah... gi lah mintak autograph... hehehe

rinee said...

a'aa la.. abg awie.. nanti tolong qasidah sket.. mesti power huhu