27 August 2009

FURNITURE HUNTING@IKEA-FINAL

Dah mula puasa kan..rumah pun dah cat..final stage beli perabot yang dah plan nak beli..yang tak plan pun ada gak... kali nih akak angkut semua adik beradik dan anak saudara pergi membeli belah di ikea... letih gak bawak budak kecik bertiga tu..buasnya...
Nasib baik ada bibik Tanty yang rajin melayan.. lepas tu akak serahkan kembali kepada ibu bapa masing..we all ada misi nak mengangkut barang-barang..kalau banyak sangat bantuan dari kanak-kanak hyper active nih tak jadi kerja...
Adik lelaki akak dan adik ipar akak pun ada juga beli kelengkapan kedai yang baru bukak kat boulevard... ada juga survey barang-barang...
Yang berdua nih dah buat macam rumah sendiri.. lasak kemain.. nasib baik kat ikea nih kalau terpecah barang2 dia tak mintak ganti..tak ada policy nice to see nice to hold once broken consider sold.. so tak takut lah kalau dorang nih terlanggar kaca dan segala bagai pasu bunga kat sini...
akhirnya akak dapat dua sofa.. tgh get ready nak bayar pastu nak suruh hantar ke rumah mak akak.... delivery charge RM65 dan extra 5% tuk kos pemasangan.. kalau nak bawak balik sendiri dan pasang sendiri lagi jimat.. tapi akak fikir alang-alang kan..biar dorang yang pasang
Adik akak tengah mencongak harga barang yang kena bayar..maklumlah akak bayar separuh dia bayar separuh.. tu pun dah cukup baik akak sponsor satu sofa tu tau... rumah dia kita gak nak kena keluar duit...

No comments: