19 August 2009

FURNITURE HUNTING@IKEA

adehhh..kalau nak raya nih memacam nak baru kan.. ada orang tu nak make over living hall akak juga jadi mangsa kena heret dalam masalah nih kan.... ater dah konsep merah putih kan tapi nak budget murah..barang nak kena elok.. so the best place is Ikea..sebab dia boleh beli sikit-sikit instead of one whole thing.. yer la kalau ko minat satu kabinet tu tapi kalau complete set dia RM1000 ko beli dia nyer rangka jer.. pastu bulan depan ko beli dia punya rack lak.. kan..

Masa kat Ikea akak rasa nak jual jer budak kat dalam stroller nih.. nakal sangat.. kalau hilang kang saper yang susah.. orang test katil dia pun nak test katil.. orang test kerusi dia pun sebok nak pilih colour...Nasib baik kat sini tadak polisi nice to see, nice to hold..once broken consider sold... macam kat kedai lain kalau pecah barang -barang kena bayar..tapi kat sini tak tau...

akak rasa perabot ikea nih sesuai dengan ruang yang kecil seperti apartment.. kalau nak beli yang besar gedabak tu tak banyak sangat.. tapi suka comcept warna warni..
Murah kan.. so dalam plan memang nak book case dalam 3 bijik sebab kat rumah banyak buku..actually tak banyak mana sangat buku tapi banyak majalah yang mengarut tu..opss...
Memang semua we all servey kaler putih jer.. sebab sofa dah warna merah.. tetiba adik pompuan akak nak beli meja makan lak.. eh kat rumah kan banyak dah.. ada tiga meja makan kalau tak salah akak.. so after discussion with my mom kita beli kerusi sahaja ... tu yang best kat ikea nih kalau nak kerusi makan jer pun boleh tak yah beli one set macam kat kedai perabot...
akak pulak terservey kabinet kecik warna putih nih.. nak amik ke tanak..nak amik ke tanak..put on hold dulu lah.. akak ada projek lain bulan depan.. hopefully dapat lah...akak pun nak raya juga la uols...nak cari duit..nak cari duit...nak cari duit.. nak cari duit...huhuhu...

1 comment:

SUZAINI SUPIAN said...

ish...nape kak ati ngn makngah nmpk beh krg...seb bek x silap td...huhuhuhu