17 August 2009

LANGKAH CEGAH AH1N1

Hehehe..dah macam kumpulan mask rider dah kat opis akak nih.. dengarnya ada dah kena infected ...ntah tak dihebohkan pulak macam berita kita or news paper tak announce pun how serius H1N1 nih...

Sebenarnya perlu we all pakai mask ni sebab selalu orang datang kat office akak nih..maklumlah kontraktor ker...consultant ker..supplier ker..we all tak tahu dorang nih sihat ker idak..so sebagai langkah berjaga-jaga pakailah face mask nih.. singgit satu tau opis mate akak jual atas nama SYARIKAT UNTUNG ATAS ANGIN SDN BHD.... tak gitu faizul...?
Tetap nak senyum walaupun sah-sah orang tak nampak pun mulutnya dak? Tak yah pakai lipstik kalau pakai face mask nih...kalau tak kenal dari kiri Izma, Hanita, Hajar...
Kapten pun beria pakai mask... walaupun kat tempat dia tersorok kat ceruk dinding tu... tahan dia pakai yek...akak pakai kalau ada orang datang jer...kalau idaK tak larat akak nak bernafaS..macam mana lah surgeon buat kerja sambil pakai face mask nih yek...?

Hj Zul lah kelakar akak tengok..sampai nak minum air pun lupa dia tengah pakai face mask nih... cawan dah sampai kemulut baru sedar dia pakai face mask... kelakar lah .....
Kamal orang yang paling awal dalam department akak pakai face mask.. pastu dia duk sengsorang kat hujung dunia.. jarang orang datang area dia...
Hana sebagai ibu mengandung memang kena jaga betul-betul.. yer lah ibu mengandung nih kurang daya tahan sikit.... so baguslah tu...
Tapi ada sorang adik akak nih tak mahu pakai face mask..dia sorang jer yang don't bother to wear walaupun HR dept dah bagi free mask... konon kebal lah tu.. pastu pakai gelak kan we all reramai.. weh lias office kita nih lebih dari 160 orang.. we never know where are they going after works....so pakai lah..aku rimas tengok ko nyer jambang sebenarnya..

2 comments:

edan rashid said...

wuiiiyooooo... pakai betul nampak... aritu bukan pakai terbalik ke... ahahahahaha

rinzzz said...

apesal korang punye mask kaler oren??!! kapten sudah bertukar profession doktor ke huhu