29 August 2009

MBO CINEPLEX-DISTRICT 9

Kannn makin panjang langkah..alang abang alli o/station, akak dan addy buat aktiviti yang biasa kami buat sebelum alli ada.. bukab tak pernah bawak alli tengok wayang tapi at the end dia nak duduk atas riba akak jer..walaupun akak dah beli single seat tuk dia.. pastu siap tidor lagi...penat tau.. akak kena duduk tegak...
Tak plan pun nak tgk citer mende tapi since hari nih hari Rabu so harga tiket RM5 sorang terjah le citer apa yang ada.. ada citer District 9 kul 8.30..tak pernah-pernah bulan puasa nih akak gi tgk wayang..kiranya nih first time lah.. tapi citer dia macam hampeh..akak tak suka lah citer macam low budget jer.. macam tak logic pun ada.. kisah alien nih duk kat nun africa selatan dah ada perkampungan macam setinggan nih...tapi layan jer laaa...dialek pelakon pun guna africa selatan nyer..tak best laaa
kosong jer kat kounter tiket..kat sini yang best tgk wayang sebab parking kereta betul2 depan panggung pastu free lak... senang lepas tgk wayang terus keluar jumpa kereta..tak tersesat macam kat mid valley ..opssss...
ada sepuluh panggung cineplex..okeylah..selesa tu kira boleh lah.. sound system pun okey.. tak der lah cikai..kalau hari biasa tiket RM9 jer..
Nak juga tgk citer orphan nih..tapi akak nih anti citer thriller dan citer hantu.. takut suara akak sorang jer yang menjerit dalam panggung tu ..orang lain rilek jer...
Citer nih macam kelakar jer.. maybe next time..rasa macam zaman bercita jer..dah lah dalam panggung ada dalam 10 orang jer... giler sejuk sebab kat luar hujan..dah lah pashima akak tinggal kat opis..yang ada dalam keter kain pelikat addy ..kain pelikat pun kain pelikat lah buat selimut..heheheh

No comments: