12 August 2009

PROJEK SEBELUM SYAWAL

Ini idea adik pompuan akak laaa.. dia nak make over 2nd living hall.. dia kata nak tema lebih ceria..pastu nak rasa macam dalam kataloge...1st living hall tu memang tak leh buat apa dah..cita rasa my mom..orang dulu-dulu..ngan kerusi berkerawang bagai...ishh..tak susuai...

adik lelaki akak nih tugas dia mengecat bahagian atas..sebab akak nyer berdua nih malas nak panjat tangga..tapi dia nih ngelat..sambil mengecat sambil ber sms...bila nak siap...sib baik tema dia kaler merah dan putih....merah will only be appear as feature wall... sib baik tak belang-belang kan...
Adik pompuan akak nih memang non stop wat kerja..tak sabar nak tgk outcome dia... eleh putih jer...bukan ada beza ngan wall yang dulu tu...most of the idea datang dari dia tapi ada ker mintak sponsor nak beli furniture... dua toilet bowl pun dah tukar..mahal seh..upah dia jer dah 450.00..kerja kontraktor melayu nih akak tak berapa suka..macam lepaskan batuk di tangga...

tugas akak paling susah.hehehe bancuh cat jer.. akak ada Alli nak kena jaga..akak tengah diet..tak makan so tadak tenaga..rumah jangan cakaplah macam kapal karam... orang tak professional buat kerja mesti kelam kabut kannn...

Addy kerja dia just buat masking tape keliling tingkap....pastu kejap jer dia dah hilang..cis..lagi satu ngelat..dia ni kalau kat rumah sendiri rajin wat kerja...kalau kat tempat lain jangan harap dia nak buat kerja macam nih... tak pakar pun yer...

alli yang tak membantu langsung... asyik nak tolong jer... so far akak ingat dah dua meja makan dan 3 set sofa akak dah hantar kat rumah mak akak nih sebab akak beli perabut baru... so akak dah cakap buang jer or sedekah kat orang .. tapi my mom nih semua benda nak simpan.. dia kata nostalgia lah... tak de makna...tak per we all tunggu my mom outstation pastu boleh pakat ngan drebar lori kasi buang dalam lombong or bagi jer kat orang yang berminat...

Masa nih dah dekat pukul 10 malam..bayangkan kerja tanpa rehat dari pagi...semua dah penat... orang akan jadi lebih panas baran kalau penat or in my case LAPARRRRR.... remember akak kan tengah diet...

My brother macam biskut..kejap ada kejap tadak...akak terpaksa balik rumah akak kat ampang malam nih..so uols setle adik beradik yek.... why kaler merah...sebab sofa yang akan masuk nanti kaler merah gak... pastu semua perabut lain nak beli warna putih..okey lah kan.. tapi yang tak okey akak kena sponsor sofa yang kaler merah tu separuh ngan my sister... aduhai bankrupt akak macam nih...

akak dengar adik pompuan akak kemas semua rumah dan bersih kesan-kesan cat tu sampai pukul 3 pagi...Err nak raya nanti buat rumah akak lak yer.. akak rasa nak tukar kaler cat rumah akak lagi lahhh...akak belanja makan kay...

1 comment:

yantysamsul said...

nape alli nmpk suke biler nak chat muke die? hahahahaha