29 August 2009

TAMAN EKUESTRIAN PUTRAJAYA

Yes akak dah berbuka puasa kat sini... plan memang nak berbuka puasa muda mudi kat sini so nak tahu juga apa facility yang ada kat sini...makanan dia okey ke tidak.. selalunya geng muda-mudi nak buka puasa pergi ke alamanda.. dah selalu sangat lagi pun berebut surau kat situ...
So hari khamis akak ngan addy berbuka puasa di sana... RM32 nett sorang ...kanak2 atas 6 tahun RM16 dan kanak2 bawah 6 tahun RM free...heheheh
antara gerai-gerai yang ada kat luar .. ada murtabak..ikan bakar..mee rebus.. gulai kawah dan macam-macam lagi..ada kaunter ABC gak...
Itinery nih tak wajib ikut..tapi kalau nak join pun tak ada masalah..boleh makan pelan-pelan..atau nak pilih masa sendiri nak solat maghrib pun tak per..tapi jangan lak solat maghrib pukul 8.30 malam.. itu dah masuk isya' dah...
seba hari tu akak sampai awal dalam kul 6.30..hari hujan so tak tahu nak lepak mana so dok kat sini jer.. ada wifii tapi akak tak bawak akak punya mini lenovo lak.. guna handphone jer lah surfing internet...
Ayam rendang sumatera...
Daging Dendeng Padang
Ikan tenggiri masak lemak tempoyak
Tauhu manis pedas
Pajeri terung panjang...
Ni baru first round.. banyak lagi kerabu..desert dan kek..buah-buahan..dan air ice lemon tea, bandung, kordial laici ..air panas teh tarik, neslo.. menu kat sini berubah2 setiap hari.. so kalau menu macam akak nih menu no 4..heheheh siap tgk menu tuk hari2 lain lagi....

Akak tgk ada karaoke buffet lah kat sini RM40 nett sorang...macam best..ada berani nak try lepas raya nanti?

1 comment:

azr said...

karoke??!! huhu