28 August 2009

WHEN ALLI AWAY

Hari rabu dan Khamis baby sitter pinjam Alli nak bawak balik kampung kat Rembau, Negeri Sembilan...Addy mula-mula macam tak kasi tapi akak berjaya pujuk dia ..biarlah sekali sekala.. so lepas bebas lah papa dan mama dia nih.. rasanyer nih lah first time akak berbuka puasa diluar..biasalah kalau ada budak kecik yang tengah buas memang susah nak makan dengan tenteram
Akak pergi kat seafood restaurant yang selalu akak pergi dulu masa akak stay kat gombak.. Pha-Pha seafood...dulu selalu datang sebab dekat tapi sekarang dan duk ampang memang lah tak berpeluang nak pergi.. nasib baik dah ada DUKE hiway..biasalah kalau nak cepat kena lah bayar lebih kan.. tapi standby jugak air dalam dua tin.Manalah tahu takutr tak sempat sampai kann...dah lah tak booking lagi
Tu dia..ni pun akak order berpada-pada sebab takut membazir.. kali nih semua menu sihat..sebab akak kononnye perasan still on the track tuk diet.. kedai dia nih kat depan masjid gombak kat greenwood
Biasa nyer menu..Tom Yam ayam....order tuk sorang jer..tapi leh makan berdua.. Addy gemar betul.. tetiba rasa nak pergi hadyai lah hujung minggu nih sempena merdeka...kannn
Siakap stim limau...perghh..semua secukup rasa..kalau na pedas lagi dia ada dah siapkan sambal yang dah siap campur limau tuk masuk dalam kuah nih.. tapi akak rasa pedas dia dah cukup kalau pedas sangat nanti sakit perut.. akak makan berkadar jugak nih.. kang naik balik badan. sayur akak order kailan ikan masin..

1 comment:

edan rashid said...

asyik citer pasal makan je makcik nih... debush.... debush...