21 September 2009

DAH RAYA KEE?

Opss dah raya ker..akak tak perasan pun.. hrmmm tadak yang special raya nih..kecuali boleh makan waktu siang.. kali nih turn akak beraya kat rumah MIL akak di perak.. tapi akak still terasa penat perjalanan ke Perak nih.. bayangkan dar KL ker Taiping amik masa 7 jam.. giler ker apa.. dah lah bertolak pukul 3 pagi.. ingatkan tadak banyak kete rupa-rupanya bersusun kat hiway sampai tak leh gerak... cisss.. bazir bayar toll jer...

Kalau kat umah mak akak kat kampung memang best.. kalau kena marah sebab bangun lambat tu yang rasa meriah... kalau kat sini.. solat raya tak buat pun.... MIL sibuk dari subuh nak hidang tuk orang datang.. salam2 Aidilfitri sesama keluarga.. tak buat pun sebab dorang tak practise pun macam tu.. so apa makna raya?.

Kat Pahang selepas solat minum pagi pastu gi solat aidilfitri pastu berkumpul ramai-ramai di dahulukan yang tua bersalam dahulu kemudia kanak2.. memang meriah.. nangis2 bagai.. nampak nau banyak dosa kan... pastu baru berhidang makan sekeluarga lemang ker ketupat ker or juadah lain...

Akak rindu nak balik kampung kat pahang.. Akak nak balik hari nih jugak..kalau addy tak mo drive akak drive sendiri.. akak bawak Alli..Buat Addy..walaupun kita tak bermaaf-maafan.. I nak ucapkan selamat Hari Raya Aidilfitri.. MAAF ZAHIR DAN BATIN... u tak mintak maaf pun.. u tak ada salah ker?...dengan ucapan cubalah pupuk dari kecil anak kita acara bermaaf-maafan di hari raya nih walaupun family u tak buat....tak membebankan pun... kalau dorang tak mo buat kita buat family kita jer.. kan itu satu amalan yang baik....

2 comments:

yantysamsul said...

it is the best raya ever!!! wait till u see all our picture..candid syndrome pun nangis kalo tgk how cool our photos..hehehe from bermaafan till kat kolam ikan atok!..heheheh

edan rashid said...

lor.. ko citer kat sini pun tarak guna... cakap la kat laki ko... ahahahaha... tulah.. raya kat kl lagik best... ari ni dah tak tau nak buat apa... alahaiiii