01 September 2009

HAMEEDIAYAH RESTAURANT@PENANG

Uols bercuti lagi ker dah start kerja?..akak masih bersenang lenang di Taiping..seronok dok rilek jer..anak akak lak dah macam orang bunian turun ke bumi.. berguling jer atas rumput...ni akak nak citer pasal first day aka berbuka puasa kat taiping... gara-gara pasal entry budak chubby nih akak dan Addy dah terjebak nak merasa nasi kandar dan murtabak kat penang tu..
sanggup nih dari Taiping menyeberang Jambatan Pulau Pinang...kalau ikut kan tak jauh mana tapi berpuasa kan.. tak leh makan..so akak dok telepek jer kat dalam kete..dah lah akak tak sahur pagi tu..malas nyer pasal...
Haa dah nampak banda pulau pinang..cuaca lak mendung jer... hujan sekejap2..tapi bahang kat pulau tu terasa gak..
Dah nampak dah menara KOMTAR..mercu tanda pulau pinang nih...
akak tak larat nak turu kete.. Addy ngan kawan dia lah dok membeli sakan kat sini.. punyalah ramai orang dah beratur kat kedai ni.. sedap sangat ker?..
Kedai dia ni buruk jer.. tapi glamer yek? Nasib baik bukan akak yang beratur kalau tidak mau tergolek akak menahan lapar...
Suasana dalam kedai.. laku giler restaurant nih bulan puasa yek..tokey dia mesti sengih sampai ketelinga..
Antara lauk pauk yang ada dalam restaurant nih... gambar nih semua amik pakai henpon kamera laki akak.. sebab akak memang tak turun dari kete..akak terbaring kat seat belakang macam duyung.. pastu nak pulak kete akak ada child lock so memang akak tak leh bukak pintu dari dalam lah.. apa lagi membuta lah akak..
Harga-harga makan dorang.. tapi nasi kandar kat penang nih tak lah semahal kat KL tu... kalau kat KL pelita nasi kandar mak ai membunuh harga dia.. kat sini macam makan kat restaurant biasa jer harga dia..
Kawan akak cakap kat lorong ni ada jual cendol yang sedap tu.. bulan puasa nih banyak tul dugaan makanan nih...
Tu dia... punya banyak lauk pauk kalau lelaki yang beli.. kalau pompuan yang bei at least boleh budget apap nak makan nih semua dia beli..apa yang ada kat display tu semua dia bedal... takut akak tgk lauk penuh meja..ngan nasi beriani lagi... murtabak tu dia beli enam tau..nak makan 4 orang jer..MIL akak bukan makan banyak sangat..saper lah nak habiskan semua nih yek.. tapi Addy kata murtabak dia memang best.. kari dia pun best gak... abislah diet akak

2 comments:

edan rashid said...

wakakakaka... sampai ke penang tu... selamat la kitorang tak citer tempat2 lain... kalau tak tu mesti tiap2 ari dia pergi penang...

Ajonz said...

ooo pi tanjung x habaq kat cheq noo... uiii ada ayam ros pehhhh melelehhhh x leh jadi ooo raya nih nak pi pekena nasi beriyani kat hamideeyah ooo.. meleleh ayaq lioq cheq tengok hidangan tuh hahahaha..

itik ros xde ke dalam list menu tuh hahah?

uihh murtabak pon ada.. demm..