15 October 2009

ALLI DI PAGI RAYA

Raya dah nak abis dah.. sib baik orang kata puasa sebulan raya pun sebulan lah..selalu aku update blog hujung2 minggu dan auto publish kan setiap hari ikut masa yang akak suka untuk seminggu lahh..tapi sebab syawal masih ada lagi kan so setiap hujung minggu ada jer open house yang nak kena attend..makin jadi kayu balak dua pemeluk lah akak nih...so tak ada masa hujung minggu nak hadap pc kecik nih....

Turn rumah mak mertua di Taiping.. Alli ada banyak baju raya tapi of course lah pagi raya kena pakai baju melayu..baju2 yang lain tengah hari baru leh tukar...

awal pagi dia dah bangun..mandi air sejuk giler..tak der maknanya akak nak jerang air panas nak kasi putera nih mandi..belajar cara orang kampung yek..tapi dia enjoy mandi air sejuk..gembira jer...

Orang sibuk nak duit raya dia sibuk nak barang akak punya..kehulu kehilir bawak compact powder...

dia tak tahu lagi makna Green Packet..yer lah baru setahun 9 bulan kan...mana pernah dia nak merasa green packet lagi...

Muka ala-ala jambu nak touch up muka..tapi after a few person datang kasi green packet kat dia, dia dah tahu hari raya mesti dapat duit raya..so dah pandai dah...Uncle Edan, aunty Eyta, aunty Hajar..Alli tahu menghargai green packet tau..dia bagi mama dia pegang kasi simpan kat Bank...so raya masih ada lagi..faham2 yek.... Bye....

1 comment:

izori said...

alahhhhhiiiiiiii...
cumelnyer ali ni.
ori tempah ali yer kak yus jadi pasangan hidup..... hehehe